34 udstillere til Kunst i Pinsen

I Kalundborg Kommune er der tilmeldt 34 kunstnere/udstillingssteder, der både tæller nye som gamle kendinge og flere forskellige udtryksformer.

34 udstillere til Kunst i Pinsen
Kunst i pinsen er ikke en censureret udstilling men er åben for alle uanset om man dyrker sin passion på hobbyplan eller arbejder med det professionelt. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Ingen pinse uden kunst. Sådan kunne man fristes til at sige i det midt- og vestsjællandske, hvor Kunst i pinsen er blevet en tilbagevendende tradition. Gennem de sidste mange år har mere end 100 udstillingssteder hvert år åbnet dørene for alle interesserede. Og 2024 er ingen undtagelse.

Igen i år kan man møde et bredt udvalg af kunstarter, teknikker og materialer i de syv deltagende kommuner med mulighed for at se alt fra keramik og tekstil til maleri, skulptur og smykkekunst Og med tre åbningsdage er der rig lejlighed for at skræddersy sin helt egen kunstrute og samtidig nyde det smukke vestsjællandske landskab, når det er iklædt forårets smukke farver.

34 tilmeldte udstillingssteder i Kalundborg Kommune

I Kalundborg Kommune er der tilmeldt 34 kunstnere/udstillingssteder, der både tæller nye som gamle kendinge og flere forskellige udtryksformer fra keramik, trædrejning, billedvævning, maleri, collage, smykkekunst og en knivmager.

Mangfoldighed

Kunst i pinsen er ikke en censureret udstilling men er åben for alle uanset om man dyrker sin passion på hobbyplan eller arbejder med det professionelt. Og det er netop det, der gør kunst i pinsen så unikt, da man som besøgende får et bredt indblik i den rigdom af udtryk, der er at finde hos de deltagende kunstnere og udstillingssteder.

De kunstneriske udtryk er med andre ord lige så mangfoldige og mangeartede som kunstnerne er forskellige, og der er derfor sikret ”en på opleveren”, hvis man vil snuse til den lokale eller regionale kunstproduktion. Kunst i Pinsen arrangerer også en konkurrence, hvor man kan dele sin bedste oplevelse på Facebook. De heldige vindere får et gavekort til indkøb af kunst hos en af de medvirkende kunstnere.

Praktiske oplysninger
Kunst i Pinsen foregår i Roskilde, Ringsted, Lejre, Holbæk, Kalundborg, Slagelse og Sorø Kommune. Alle udstillingssteder har åbent fra 10-16 fra den 18. til den 20. maj.

Foldere med beskrivelse af de enkelte kunstnere kan hentes på biblioteker i de respektive kommuner, ligesom hjemmesiden www.kunstipinsen.dk og app‘en kunstipinsen kan være med til, at man som gæst kan planlægge sin rute hjemmefra eller undervejs

Del