3 mio. kr. skal bidrage til at styrke den næste generation af dygtige faglærte

Håbet er at engagere elever på erhvervsuddannelserne, lokale skoleelever, gymnasieelever, lærere og erhvervslivet og dermed bidrage til at gøre det mere attraktivt for unge at vælge en erhvervsuddannelse.

3 mio. kr. skal bidrage til at styrke den næste generation af dygtige faglærte

Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser (NEG) har modtaget 3.089.853,00 kr. i støtte fra Nordea-fonden til ”Bæredygtighed i STEM-fag”, som skal bidrage til at styrke den næste generation af dygtige faglærte i Holbæk, Odsherred og Kalundborg Kommune.

Med 100 mio. kr. fra Nordea-fondens Værkstedspulje får en række erhvervsskoler og FGU-skoler i hele Danmark nu mulighed for at investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og grøn omstilling. Med 3.089.853,00 kr. i støtte kan NEG nu igangsætte projekt ”Bæredygtighed i STEM-fag”, der har været et ønske gennem længere tid.

Vicedirektør, Malene Grandjean, på NEG glæder sig især til: "Med denne generøse støtte fra Nordea-fonden har vi på NEG en enestående mulighed for at bringe bæredygtighed ind i hjertet af vores uddannelser. Vi glæder os især til at etablere et state-of-the-art sciencelab i Holbæk og styrke vores procesuddannelser i Kalundborg. Disse initiativer vil give vores elever praktisk erfaring med bæredygtige teknologier og forberede dem på en grønnere fremtid. Det handler ikke kun om at lære, men også om at sætte dem i stand til at gøre en reel forskel i deres kommende professionelle roller. Denne støtte betyder, at vi kan tilbyde vores elever de mest relevante og tidssvarende ressourcer og skabe en endnu stærkere profil inden for STEM og bæredygtighed."

Med Bæredygtighed i STEM-fagene håber NEG at engagere elever på erhvervsuddannelserne, lokale skoleelever, gymnasieelever, lærere og erhvervslivet og dermed bidrage til at gøre det mere attraktivt for unge at vælge en erhvervsuddannelse.

”Denne fondsstøtte bidrager til realiseringen af NEGs strategi for 2022-26, som har et stærkt fokus på bæredygtighed. Derudover vil den også berige vores elevers læring og samtidig understøtte bæredygtig udvikling i lokalområderne Holbæk, Kalundborg og Odsherred," udtaler Malene Grandjean vicedirektør på NEG.

100 mio. kr. til fremtidens faglærte

NEG har modtaget 3.089.853,00 kr. i støtte fra Nordea-fondens Værkstedspulje på 100 mio. kr., der er uddelt til 20 erhvervsskoler og 10 FGU-skoler fordelt på i alt 57 lokationer rundt omkring i landet.

Puljen er etableret for at give skolerne mulighed for at forbedre deres faciliteter og opkvalificere underviserne og dermed gøre det mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse. Nordea-fondens støtte går bl.a. til, at uddannelsesinstitutionerne kan investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og grøn omstilling.

”Vi har brug for nye generationer af dygtige faglærte og håber, at Værkstedspuljen bidrager til, at flere unge får lyst til at blive håndværkere – uanset om det er smed, kok, landmand eller andre fag. Det har været fantastisk at få et væld af ansøgninger fra ambitiøse FGU- og erhvervsskoler, der gerne vil tilbyde deres elever de bedst mulige rammer med moderne udstyr og topkvalificerede faglærere,” siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden. 

Værkstedspuljen var åben fra juni til oktober 2023, hvor i alt 68 uddannelsesinstitutioner fra Danmark og Færøerne søgte om støtte. Projekterne modtager fra 1. mio. kr. og op i støtte.  

Del