250.000 borgere i Region Sjælland tilbydes det 3. stik

250.000 borgere i Region Sjælland tilbydes det 3. stik

Region Sjælland er klar til at tilbyde borgerne re-vaccination, det vil sige det 3. vaccinationsstik mod COVID-19.

"I øjeblikket nyder vi generelt godt af genåbningen af samfundet med den vante frihed, som det giver. Mindre end ét år efter total nedlukning og mange COVID-19 patienter på vores sygehuse, er situationen under kontrol takket være vaccinerne. Sådan skal det helst fortsætte, så jeg vil opfordre alle til at booke en tid," siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Borgerne modtager invitation til 3. stik 6 måneder og 14 dage efter, at de har fået 2. stik. Alene i Region Sjælland blev ca. 20.000 borgere fredag inviteret til re-vaccination. De kommende uger inviteres mellem 15.000-22.000 borgere hver uge.

I første omgang bliver 250.000 borgere i Region Sjælland inviteret til re-vaccination. Det er særligt ældre og sårbare, det vil sige de borgere, som hele vaccinationsindsatsen startede med, der er de første til at få tilbuddet.

"Personalet på vores vaccinationscentre er klar til at tage imod, men når så mange borgere skal igennem, er det bedst, hvis man booker en tid på vacciner.dk i stedet for bare at komme forbi uden tidsbestilling, selvom den mulighed stadig findes," siger Heino Knudsen, der samtidig glæder sig over, at vi kan se frem mod jul og nytår uden den smittespredning og det pres på sygehusene, vi desværre oplevede sidste år.

Der er drop-in på vaccinationscentrene i Køge, Roskilde, Slagelse, Holbæk, Næstved, Nykøbing Falster og Maribo, mens der er mindst ét vaccinationscenter i hver kommune. Man kan altid se seneste overblik på coronasmitte.dk. Hvis man vælger at møde op uden forudgående tidsbestilling, skal man være indstillet på, at der kan være kø.

Region Sjællands indsats ligger i forlængelse af national beslutning

Det er de nationale sundhedsmyndigheder, der ud fra en sundhedsfaglig vurdering har besluttet at indlede re-vaccination af den almene befolkning. Sidst på året vil de nationale sundhedsmyndigheder vurdere, om, og i givet fald hvornår, re-vaccinationsprogrammet skal fortsætte efter årsskiftet.

Corona Call Center klar til at hjælpe

Hvis man som borger har spørgsmål til COVID-19 eller vacciner, kan man ringe til Region Sjællands Corona Call Center på tlf. 70 20 42 22.

Fakta

  • Book tid på vacciner.dk
  • Borgerne inviteres til re-vaccination, ud fra hvornår man har afsluttet sit primære vaccinationsforløb. Der inviteres ikke længere efter de tidligere kendte målgrupper.
  • Alene i Region Sjælland inviteres i dag, fredag, ca. 20.000 borgere til re-vaccination.
  • De kommende uger inviteres mellem 15.000-22.000  borgere hver uge.
  • I første omgang bliver 250.000 borgere i Region Sjælland inviteret til re-vaccination. 3. stik tilbydes særligt ældre og sårbare, det vil sige de borgere, som hele vaccinationsindsatsen startede med.
  • Hvis man som borger har spørgsmål til COVID-19 eller vacciner, kan man ringe til Region Sjællands Corona Call Center på tlf. 70 20 42 22.

Del