25 års jubilæumskoncert

Hun kan slet ikke lade være. Sådan lyder svaret på spørgsmålet om, hvorfor man er korleder i 25 år. Hun er opvokset i en musikalsk familie og har selv sunget hele livet.

25 års jubilæumskoncert Den 21. maj afholdes der 25 års jubilæumskoncert i Nyvangskirken i Kalundborg for korleder Gitte Overbjerg. Her øver koret på Musisk Skole i Kalundborg. Fotos: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 21. maj afholdes der 25 års jubilæumskoncert i Nyvangskirken i Kalundborg for korleder Gitte Overbjerg, der har fungeret som korleder i siden 1997.

Gitte Overbjerg har i 25 år været korleder, og hun elsker sit job. Egentlig var det sidste år, men grundet COVID-19 blev festlighederne udskudt til i år, og Gitte Overbjerg glæder sig til at kunne fejre jubilæet med en stor koncert i Nyvangskirken, hvor alle er velkomne.

Hun kan slet ikke lade være. Sådan lyder svaret på spørgsmålet om, hvorfor man er korleder i 25 år. Hun er opvokset i en musikalsk familie og har selv sunget hele livet.

”Jeg var korbarn, og var med i Kalundborg Pigekor. Sang har altid været en del af mit liv. Men jeg er også lærer på Nyrupskolen, hvor jeg faktisk deler musiktimerne med min søster Lotte,” fortæller Gitte Overbjerg, der er født og opvokset i Kalundborg.

”Jeg havde lige en afstikker på 12 år til Århus, hvor jeg dog også havde kor. Men der var for langt til Kalundborg, så jeg flyttede tilbage, og genoptog koret her igen. I dag har jeg både voksen- og børnekor. Voksenkor begyndte jeg dog først med i 2010. Faktisk startede jeg et voksenkor op sammen med søster,” fortæller Gitte Overbjerg.

Mange jern i ilden

Udover at være korleder, hjælper Gitte Overbjerg også til med musikken hos Kalundborg Amatør Teater, der til sommer skal spille Hodja fra Pjort i Gryden på Møllebakken. Men indtil da er hun i fuld gang med at forberede sig på den store jubilæumskoncert i Nyvangskirken den 21. maj. Til koncerten vil Mads Bodzioch spille på trommer, Sonny Kaiser er guitarist, Silas Lillevang - pianist, Mads Røn, pianist, guitarist og sanger, Carsten Pedersen er bassist (hvilket han også er i Kings of Rock) og der er to bassister mere, nemlig Mads Thyme og Jakob Kragesand. På klaver er Simon Feldthouse og Gittes søster, Lotte Overbjerg synger og spiller ligeledes på klaver.

Til koncerten vil koret bl.a. synge en Abba medley: I have a dream, Does you mother know, Dancing Queen og Thank You for the Music. Derudover You Raise Me Up, Danse i måneskin og Forelsket i København

Koncerten foregår i Nyvangskirken lørdag den 21. maj kl. 15 - 17.30. Nyvangskirken vil ydermere være vært for en reception i forbindelse med koncerten og Gitte Overbjergs 25 års jubilæum.

Del