25 år som ’kaptajn’ på Skipperkroen

Det har været 25 år med masser af selskaber, mad ud af huset og gæster i restauranten. I det hele taget er der travlt på Skipperkroen selv om, at der gennem årene har været kriser i branchen, senest COVID-19.

25 år som ’kaptajn’ på Skipperkroen
Den 15. marts er det 25 år siden, at Søren Tullesen overtog Skipperkroen på Mullerup Havn. 25 år med succes og hårdt arbejde. Jubilæet fejres søndag d. 19. marts. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Den 15. marts er det 25 år siden, at Søren Tullesen overtog Skipperkroen på Mullerup Havn. 25 år med succes og hårdt arbejde. Jubilæet fejres søndag d. 19. marts.

Søren Tullesen havde netop fået afslag på at udvide Fuglereden i Høng. Den besked havde Jørgen Olsen, der dengang ejede Mullerup Havn, imidlertid fået nys om, og han kontaktede derfor Søren Tullesen for at høre, om ikke han ville overtage Skipperkroen. Det er nu 25 år siden.

”Jeg sad hos min revisor, da Jørgen Olsen ringede for at høre, om ikke jeg ville overtage Skipperkroen - og aftalen kom hurtigt i stand,” fortæller Søren Tullesen.

Det har været 25 år med masser af selskaber, mad ud af huset og gæster i restauranten. I det hele taget er der travlt på Skipperkroen selv om, at der gennem årene har været kriser i branchen, senest COVID-19.

”Vi har rigtigt travlt i øjeblikket, det næste halve år er stort set alt udsolgt, men der har da været kriser undervejs. Men i kriser er det vigtigt, at man er hurtig på aftrækkeren og ser nye muligheder, ellers er man hurtigt glemt,” fortæller Søren Tullesen, som gerne løfter sløret om sin succes.

”Opskriften på succes – pas din forretning, så enkelt er det,” siger han.

Kunderne vender tilbage

Og kunderne er tilfredse med, hvad de får serveret på Skipperkroen, mange vender i hvert fald tilbage igen og igen.

”Vi har mange kunder, som vi har holdt bryllup for, de bestiller nu til deres sølvbryllup og mange af dem, vi har afholdt barnedåb for, dem arrangerer vi også konfirmation for,” fortæller den 54-årige restauratør.

Følg med udviklingen

Den mad, som serveres på Skipperkroen, har ændret sig gennem de 25 år, selv om der stadigvæk skal være en wienerschnitzel og en god bøf på menukortet.

”Maden har ændret sig meget, og det er vigtigt at følge med udviklingen, men der skal stadig være de traditionelle retter på menukortet, som fx wienerschnitzel. Da jeg begyndte, var icebergsalat det helt store, det når man ikke langt med i dag. Der skal stadig være den gode bøf, men det går ikke længere med kogte grøntsager, der forventer kunderne noget mere spændende tilbehør i dag. Lige nu er fx et stjerneskud det helt store,” fortæller Søren Tullesen.

Ferielejligheder giver nye muligheder

De 62 nybyggede ferielejligheder, der er opført bag ved Skipperkroen, har giver Søren Tullesen nye muligheder både i hverdagen og i weekenden. Skipperkroen råder nemlig over 11 værelser.

”Det er meget positivt med de nye huse, der er blevet opført bag kroen. Vi har mulighed for at leje dem ud til vores gæster. I hverdagen er det håndværkere, der benytter dem, mens det er til fester i weekenden,” fortæller Søren Tullesen, og fortsætter: ”Nu har jeg mulighed for at give tilbud på fx et bryllup med 80 gæster, som også skal overnatte, den mulighed har vi ikke kunne tilbyde tidligere.”

Åbent Hus, god mad og underholdning

25-års jubilæet bliver fejret med et Åbent Hus-arrangement søndag den 19. marts fra kl. 13-17, hvor der bydes på både god mad og underholdning.

Søren Tullesen har, udover Skipperkroen, også forpagtningen af Gørlevhallens Restaurant, og den flittige restauratør har ingen planer om at stoppe foreløbigt.

”Jeg kan også godt lide det, selv om jeg arbejder mange timer, og så længe jeg synes, at det er sjovt, så bliver jeg ved. Vi har faktisk lige fornyet vores spiritusbevilling for de næste 8 år,” slutter Søren Tullesen, som glæder sig til at tage imod sine gæster på søndag.

Del