225 kunstværker doneret til Kalundborg Krisecenter

Efter udstilling blev de mange malerpaletter sat på auktion i håb om, at et firma ville købe værkerne.

225 kunstværker doneret til Kalundborg Krisecenter Anette Hyldgaard fra Kalundborg Krisecenter og Henrik Lykke fra Y-Camp. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Kalundborg Krisecenter har fået doneret både penge og 225 kunstværker i forbindelse med Vores Kalundborgs malekonkurrence i kommunens børnehaver.

I forbindelse med Lundbye Kunstfestival blev der lanceret Vores Kalundborg en malekonkurrence for alle kommunens børnehaver. En vinder blev fundet og de 225 malerpaletter blev efterfølgende udstillet i byens forretninger og til sidst på en fælles udstilling i et tomt butikslokale.

De 225 ’kunstværker’ ender nu sin rejse på Kalundborg Krisecenter, for efter udstillingen blev de mange malerpaletter sat på auktion i håb om, at et firma ville købe værkerne.

Pengene fra auktionen skulle gå til Kalundborg Krisecenter, og den ide synes folkene bag den socialøkonomiske virksomhed Y-Camp om, og donerer 1750 kroner til krisecentret sammen med de mange malerpaletter.

”Vi har fået en donation som fyldte 13 flyttekasser med 184 tasker og 77 par træsko lavet af gamle brandslager, fremstillet i to forskellige fængsler. Vi bestemte af minimum halvdelen af indtægten for salget af tasker og træsko skulle gå til et godt formål som indbefattede børn og unge, og da vi så hørte om de mange paletter blev vi enige om, at dem ville vi byde på,” sagde Dorthe Hansen, butiksansvarlig for Thumps Up butikken i Kordilgade, som er en del af Y-Camp projektet.

Med donationen følger også en aktivitetsdag med, som Y-Camp vil lave for krisecentrets kvinder og børn i samarbejde med Red Barnet.

Guldsmed Glenn Swärd, som også er formand for Vores Kalundborg, fordoblede beløbet, så Kalundborg Krisecenter i alt modtager 3500 kroner.

”Jeg synes det er fantastisk at pengene er endt herned på krisecentret, så Swärds Guldsmedie fordobler beløbet,” sagde Glenn Swärd på fredagens pressemøde på Kalundborg Krisecenter.

Daglig leder af Kalundborg Krisecenter Anette Hyldgaard var glad for donationen og sagde, Pengene skal bruges til oplevelser for de kvinder og børn som opholder sig på krisecentret, og der er også ønske om at spare sammen til en ladcykel.”

Del