20 brandfolk kæmpede i flere timer med markbrand

I alt var syv køretøjer samt godt 20 brandfolk fra fire stationer engageret i indsatsen, som strakte sig over flere timer.

20 brandfolk kæmpede i flere timer med markbrand
Der var køretøjer og mandskab fra stationerne i Kalundborg, Gørlev, Slagelse samt Ruds Vedby, og først omkring kl. 21 kunne der returneres til stationerne. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Med få minutters mellemrum fik Vestsjællands brandvæsnet melding om to markbrande ved Mullerup lørdag eftermiddag.

Lørdag sidst på eftermiddagen blev adskillige styrker fra Vestsjællands Brandvæsen med støtte fra Slagelse Brand og Redning og brandvæsenet i Ruds Vedby kaldt til brand ved Mullerup.

Der var faktisk tale om to markbrande med få minutters mellemrum. Først en markbrand på Mullerupvej hvor der var ild i en mark med korn. Her blev sendt en sprøjte og en tankvogn fra stationen i Gørlev.

Næsten samtidig fik brandvæsenet en melding om endnu en markbrand halvanden til to kilometer længere ude af Mullerupvej på en høstet mark.

I alt var syv køretøjer samt godt 20 brandfolk fra fire stationer engageret i indsatsen, som strakte sig over flere timer.

- Vi satte massivt ind. Inden vi rigtig havde styr på det, var der nok gået to timer, forklarer indsatsleder Jan Malev til TV2Øst.

De mange brandfolk kæmpede mod flammerne i den løse halm i en kraftig blæst.

Der var køretøjer og mandskab fra stationerne i Kalundborg, Gørlev, Slagelse samt Ruds Vedby, og først omkring kl. 21 kunne der returneres til stationerne.

Indsatsleder Jan Marlev har i øvrigt ros til en række lokale borgere som mødte op med diverse landbrugsmaskiner og var med til at bremse brandspredningen.

Omkring ti hektar høstet mark med halm er gået op i flammer, mens der på den høstede mark er gået anslået 500 kvadratmeter med korn tabt.

Hvordan der kunne gå ild i to marker så tæt på hinanden, prøver politiet nu at finde ud af.

Del