2.500 krydstogtpassagerer vil besøge lokalområdet

Omkring 2.500 passagerer vil opholde sig i lokalområdet, når krydstogtskibet AIDAnova ankommer fredag.

2.500 krydstogtpassagerer vil besøge lokalområdet AIDAnova ankommer kl. 11 fredag, og afgår igen kl. 20 fra Ny Vesthavn.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kalundborg Havn har sammen med sin samarbejdspartner på Ny Vesthavn, Global Port Holding, ”jomfru” anløb med krydstogtsskibet AIDAnova fredag den 8. juli. Det er det største skib Kalundborg Havn har haft til kaj nogensinde. Skibet er i top 7 over verdens største krydstogtsskibe, og omkring 2.500 passagerer vil besøge lokalområdet.

Det er på forhånd meddelt, at ca. 2.500 passagerer vil opholde sig i lokalområdet, mens skibet lægger til kaj. Otte shuttlebusser skal transportere passagerne og besætningsmedlemmerne fra kajen på Ny Vesthavn til Kalundborg by, hvor de sættes af ved parkeringspladsen i højbyen. Her har gæsterne altså mulighed for, at se nærmere på Højbyen ligesom, at der vil være mulighed for gåture i midtbyen, herunder en tur i gågaden.

En tur på Røsnæs

Fra Højbyen vil der blive indsat to shuttlebusser. Disse er arrangeret af Kalundborg Havn. Busserne vil transportere passagerer til og fra Røsnæshalvøen for de passagerer, der har lyst til at besigtige den herlige halvø. Der vil være mulighed for at stoppe ved vingården, Naturskolen og parkeringspladsen ved Røsnæs Fyr.

”Blandt andet kan Røsnæs Udvikling og Beboerforening - med deres fantastiske projekt Røsnæs Rundt - få lejlighed til, at vise den storslåede natur og ikke mindst den tilgængelighed, de har skabt til oplevelser i naturen. Det samme gælder for Røsnæs Vingård, Naturskolen og aktiviteterne ved Røsnæs Fyr. Det forventes ligeledes, at en del passagerer på egen hånd vil tage på såvel gå- som cykelture i lokalområdet, mens skibet ligger ved kaj,” fortæller Bent Rasmussen, direktør for Kalundborg Havn, og fortsætter:

”Det er ligeledes vores samarbejdspartner Global Port Holdings første arrangerede anløb i Kalundborg Havn. Dette har medført langt bedre faciliteter på kajen ved ankomsten bl.a. i form af kvalitetstelt opstillet som terminalfacilitet på kajen med bemanding af frontpersonale.”

Samtidig med anløbet af krydstogtskibet ser det ud til, at der også vil være anløb af et mindre containerskib i den østlige ende af kajen. Hver centimeter af den nye kaj vil således være i anvendelse denne fredag.

AIDAnova

AIDAnova er på 183.858 GT, længde 337 m. bredde 42 m. og 69,3 m. højt. Skibet kan have op til 6.654 passagerer og ca. 1.600 besætningsmedlemmer. Skibet er bygget i 2018, og var det første krydstogtsskib i verden, der kunne operere ved udelukkende at anvende LNG ( Liquefied Natural Gas)

AIDAnova ankommer kl. 11 fredag, og afgår igen kl. 20 fra Ny Vesthavn. Ved ankomst til Kalundborg har skibet ca. 3.500 passagerer ombord plus besætningsmedlemmer.

Del