17.500 franske hotdog på halvanden måned

"Fx er salget af franske hotdogs fortsat højt, og vi har fra den 1. januar til midt februar solgt 17.503 stk."

17.500 franske hotdog på halvanden måned
Salget af fastfood i Kalundborg er stort, primært grundet de mange håndværkere, der arbejder i byen grundet de mange byggerier, særligt Novo Nordisk byggeri. Foto: Colourbox.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I januar 2023 kunne TV-Kalundborg berette om, at de mange håndværkere, der er i Kalundborg, bl.a. grundet Novo Nordisk byggeri, bidrager godt til salget af fastfood. Et år senere har dette ikke ændret sig. Faktisk ser det ikke ud til, at kurven knækker foreløbig.

Salget af fast food i Kalundborg er stort. Det er det primært grundet de mange håndværkere, der arbejder i byen grundet de mange byggerier, herunder særligt det store Novo byggeri. Mad og drikke til håndværkskunder giver altså fortsat vækst til en række lokale forretninger.

Biltema har fortsat stigende salg i caféen

Biltema på Stejlhøj mærker fortsat den store mængde af håndværkere i deres café, hvor de bl.a. sælger burgere og franske hotdogs dagen lang til kalundborgenserne, men også i høj grad til de mange håndværkere, der er I byen grundet primært Novos byggeplads.

“Vi sælger godt af både det ene og det andet. Fx er salget af franske hotdogs fortsat højt, og vi har fra den 1. januar til midt februar solgt 17.503 stk. Det er alle mulige forskellige mennesker, der køber franske hotdog, hvorimod vores burgere, der også er rigtig godt salg i, ofte bliver solgt til håndværkere. Burgersalget er steget med lige knap 100 burger, hvis man ser på januar sidste år kontra i år. Derudover er der en overraskende stor difference på franke hotdogs med chili cheddar fra samme tid sidste år til i år. Sidste år solgte vi fra 1. januar til midt februar 1.418 af dem, hvorimod vi på same tid i år har solgt 2.288,” fortæller souschef Sandra Sortsø fra Biltema i Kalundborg, og fortsætter: “Vi sælger mad fra caféen på alle tider af døgnet, men det kommer selvfølgelig også i ryk. Vi bruger mange ressourcer i vores café for at holde den kørende, så godt, som vi kan. Det er hårdt arbejde, men vores medarbejdere gør det så godt.”

Flæskestegsandwich er fortsat populær

 Også hos OK Plus på Sydhavnsvej i Kalundborg mærker indehaverne Henrik Bebe og Malene S. Nielsen, at der bl.a. fortsat er godt salg i flæskestegssandwichen.

“Hvis vi sammenligner samme tidspunkt sidste år med nu, så sælger vi klart mere. Det er klart sammenligner vi med sommeren, så er den endnu bedre. Men flæskestegsandwichen er klart stadig et stort hit. Men også smørrebrød og vores grillet sandwich er meget populær. Vi har selvfølgelig alle salgs kunder, men vi kan godt se, at der fortsat kommer mange håndværkere og køber frokost hos os,” fortæller Malene S. Nielsen.

Del