16-årig Jonas skal til EM og VM

Jonas er den eneste unge Team Danmark fægter, der er blevet udtaget til at repræsentere Danmark ved EM i Tallin, Estland og VM i Plovdiv, Bulgarien for U17 Kårde.

16-årig Jonas skal til EM og VM
Jonas Vølund (tv) og træner Jan Sylvest fra Kalundborg Fægteklub. Jonas Vølund skal repræsentere Danmark ved EM i Tallin, Estland og VM i Plovdiv, Bulgarien for U17 Kårde for mænd/drenge.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

16-årig Jonas Vølund fra Kalundborg er den eneste unge Team Danmark fægter, der er blevet udtaget til at repræsentere Danmark ved EM i Tallin, Estland og VM i Plovdiv, Bulgarien for U17 Kårde.

Jonas Vølund studerer HHX på Allikelund på en 4-årig Team Danmark uddannelse, men skal næste lørdag af sted til Estland, og til april af sted til Bulgarien, da han som den eneste unge Team Danmark fægter skal repræsentere Danmark ved EM og VM for U17 Kårde. Han fægter i Kalundborg Fægteklub, og har Jan Sylvest som træner.

Jeg har ventet spændt, og fik det at vide i søndags. Jeg vidste, at jeg opfyldte de pointkrav, der er, men skulle lige se det alligevel, før jeg troede på det. Jeg er meget glad. Jeg har ikke så høje forventninger, men vil selvfølgelig gøre mit bedste,” fortæller Jonas Vølund.

Det unge talent fægter to gange om ugen i klubben, men træner derudover selv, herunder styrketræning. Han er ydermere uddannet træner, og træner børneholdet mandag og torsdag i samarbejde med klubbens andre trænere.

”Jeg træner fægtning to gange om ugen i klubben, men har stævner stort set hver weekend. Derudover løber jeg, laver en masse cardio og styrketræner, så der er ingen fridage. Men det gør ikke noget, for jeg kan godt lide det. Jeg er meget passioneret omkring min fægtning. Der er dog ingen tvivl om, at det kræver mange timer, selv de dage, hvor man ikke gider,” fortæller Jonas Vølund.

Kalundborg Fægteklub

Kalundborg Fægteklub er en lille klub, med et stærkt sammenhold, godt humør og stor glæde ved sporten. Klubben har både motions- samt elite fægtere på Bruttolandsholdet. Børneholdet træner mandag og torsdag fra. kl. 16.30 til 18 og Voksenholdet fra kl. 18 til Kl.20 i Spiralen på Herredsåsen. Udstyr kan lånes af klubben.

Del