136 nye virksomheder i Kalundborg Kommune sidste år

136 nye virksomheder i Kalundborg Kommune sidste år
Foto: Colourbox

Af Jens Nielsen

Selvom Corona har påvirket erhvervslivet, har iværksætterlysten været stor. Hele 3.656 virksomheder kunne derfor slå dørene op i region Sjælland i 2021, heraf er de 136 i Kalundborg Kommune.

En opgørelse fra Vækstfonden viser, at 3.656 nye virksomheder blev stiftet i 2021 i Region Sjælland. Det er statens finansieringsfond Vækstfonden, der arbejder for at sikre virksomheders adgang til risikovillig kapital, som er dykket ned i de nyeste tal fra CVR-registeret. 

Det er en stigning i forhold til 2020, hvor der blev oprettet 3.360 virksomheder. 

Iværksættere trodser Corona 

Den globale pandemi har påvirket erhvervslivet, men med vaccinernes ankomst har vi langsomt åbnet op for samfundet. Og det har kunnet mærkes på iværksætterne, der har haft stort mod på at stifte nyt, skriver Vækstfonden i en pressemeddelelse.

Hele 3.656 nystiftede virksomheder er det blevet til i 2021, og det er godt nyt for regionen. Sådan lyder det fra Jonas Kristiansen, der er direktør for Vækstfondens aktiviteter i Region Sjælland. 

”Vi kan være stolte af, at så mange mennesker her i regionen trodser Coronakrisen og kaster sig ud i nye iværksættereventyr. Det skaber arbejdspladser og vækst, der i sidste ende bliver til et samfundsafkast på bundlinjen,” siger han.  

I Kalundborg Kommune er antallet af nye virksomheder i 2021 på 136, mens det i 2020 var 130 og året før 126.

Dykker man ned i tallene, er det Roskilde kommune, der topper listen. Her er blev der stiftet 519 nye virksomheder. På andenpladsen findes Køge med 331, skarpt forfulgt af den sydsjællandske by Næstved med 326 nye virksomheder. 

Fakta:

Vækstfonden er statens finansieringsfond, som arbejder for at styrke danske virksomheders adgang til risikovillig kapital, så de kan skabe ny innovation, vækst og arbejdspladser. I tætte partnerskaber med banker og private investorer fra ind- og udland finansierer Vækstfonden virksomheder i alle brancher over hele landet. Og fonden kan være med hele vejen - fra virksomhedens spæde start, gennem høj vækst, til rejsen ud på de globale markeder og børsnoteringer. Siden 1992 har Vækstfonden medfinansieret vækst i over 11.000 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 42 mia. kr. https://vf.dk/

Del