110 km. løvfaldstur på MTB gennem skov og strand

Søndagen i efterårsferien var også samtidig den sidste dag hvor Café Fyret havde åbent i denne sæson.

110 km. løvfaldstur på MTB gennem skov og strand
Eske Glad (med rød hjelm) havde igen i år arrangeret løvfaldsturen i Kalundborg Cykle Club. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Igen i år samledes Kalundborg Cykle Club ved Røsnæs Fyr efter en hård løvfaldstur - vejret viste sig fra sin bedste side og lokkede mange andre gæster til Røsnæs Fyr, der havde sidste åbningsdag i denne sæson.

Som start på vintersæsonen havde Kalundborg Cykle Club søndag arrangeret løvfaldstur på mountainbike til Røsnæs Fyr og tilbage igen, umiddelbart lyder det overkommeligt, men når de bedste kører omkring 110 kilometer og det foregår på skov og markveje, på stranden, igennem vand og pladder, ja så melder trætheden sig og sådan var det også da de 75 deltagere, fra Kalundborg Cykle Club nåede Røsnæs Fyr søndag middag, hvor frivillige fra Røsnæs Udvikling og Beboerforening stod klar med varm kaffe og kage.

Turen er efterhånden blevet en tradition, og med på turen i dag var også en række deltagere fra Slagelse MTB-Klub. De mange mountainbikeryttere var delt op i fem forskellige hold, inddelt efter tempo og længde. Hvor de mindste under 10 år nåede at køre 12 km. Begynderholdet kørte 30 km. Motionsholdet 45 km. Safariholdet 70 km., og de sejeste på Sportsholdet fik kørt hele 110 km.

Aldersgruppen for de mange deltagere fra lige fra under 10  år for de yngste og til godt 80 år for de ældste.

”Vi har været i gang siden klokken 8 i morges og har været både på Asnæs, gennem Rørby, Birkendegaard, Tømmerup, Kåstrup, Saltbæk, Kallerup, Ulstrup og nu er vi nået her til Røsnæs Fyr, så nu trænger vi til noget at spise og drikke,” sagde Eske Glad, der havde arrangeret løvfaldsturen.

Café Fyret lukker

Søndagen i efterårsferien var også samtidig den sidste dag hvor Café Fyret havde åbent i denne sæson. De mange frivillige fra Røsnæs Udvikling- og Beboerforening har haft en meget travl sommer med rigtigt mange gæster på fyret på Røsnæs.

Det gode vejr søndag havde da også lokket mange gæster til, som kunne nyde kaffe og kage i det fine efterårsvejr, og en tur op i fyret for at nyde den flotte udsigt.

Der er tradition for, at det er Lis Larsen og Karsten Kring som har den sidste vagt i Café Fyret, og sådan var det selvfølgelig også i år.

”Der er bare noget særligt over den sidste dag, også fordi de mange cykelryttere kommer forbi, det er bare hyggeligt, så det er en god tradition,” fortæller Karsen Kring.

Del