11 steder i kommunen hejses det blå eller hvide flag

I Kalundborg Kommune hejses det Blå Flag eller Badepunktsflaget 11 steder.

11 steder i kommunen hejses det blå eller hvide flag
Denne sommer kan du finde det Blå Flag på 153 danske strande og i 15 havne, mens 68 badesteder lever op til kriterierne for at blive et Badepunkt. I Kalundborg er der 11 steder med et af disse flag.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Rent badevand og fokus på bæredygtighed: Friluftsrådet uddeler i år Blå Flag til 153 strande og 15 havne i Danmark. Derudover kan 68 badesteder hejse Badepunkt-flaget, som signalerer badested med unikke frilufts- eller naturoplevelser. I Kalundborg Kommune hejses det Blå Flag eller Badepunktsflaget også 11 steder.

Vil man bade på en strand med garanti for rent badevand, og hvor der er særlig fokus på bæredygtighed. Er man sejler og gerne vil lægge til i en miljøvenlig havn. Eller er man på udkig efter en strand eller badesø, der udover rent badevand tilbyder særlige natur- eller friluftsoplevelser, så kan de også findes i Kalundborg Kommune.

Det Blå Flag og Badepunkt er mærkningsordninger, der garanterer netop det. Bag dem står Friluftsrådet, der nu offentliggør listen over de danske strande og havne, der i 2023 kan hejse enten det Blå Flag eller Badepunkt-flaget. Denne sommer kan du finde det Blå Flag på 153 danske strande og i 15 havne, mens 68 badesteder lever op til kriterierne for at blive et Badepunkt. I Kalundborg finder man det Blå Flag eller Badepunkts flaget her:

Blå Flag:

 • Havnsø Havn

Badepunkt:

 • Bjerge Sydstrand
 • Gisseløre Badebro
 • Kysttoften, Kalundborg
 • Mullerup Strand
 • Nyby Havnebad
 • Reersø Nordstrand
 • Saltbæk Badebro
 • Svallerup Strand
 • Ulstrup Sønderstrand
 • Vesterlyng Nordstrand

"Rent badevand er vigtigt for mange, men vi ved, at rigtig mange danskere også går op i bæredygtighed, og et af de vigtigste kriterier for Blå Flag er fokus på bæredygtighed, f.eks. i form af afholdelse af aktiviteter, der gør gæsterne klogere på natur og miljø. Derfor glæder det mig, at vi igen i år kan give så mange strande og havne det kvalitetsstempel, som mærkningsordningen Blå Flag er," siger Winni Grosbøll, direktør i Friluftsrådet.

Unikke steder at bade

Badepunkt er en nordisk mærkningsordning, der begyndte som et pilotprojekt med 7 strande i 2018, men i år er blevet tildelt hele 68 strande, søer og havnebade. Badesteder med Badepunkt har færre faciliteter end dem mærket med Blå Flag, til gengæld er der særlige natur-, kultur eller friluftsoplevelser at finde her.

"Jeg er glad for, at stadigt flere kommuner kan se fordelen i at tilbyde lokale og turister de badeoplevelser, som mange også efterspørger: de simplere men med natur- eller friluftsoplevelser, samt naturligvis stadig med rent badevand og badesikkerhed," siger Winni Grosbøll.

Blå Flag er en international mærkningsordning, som i Danmark drives af Friluftsrådet, der i løbet af sæsonen kontrollerer, at strande og havne med Blå Flag såvel som Badepunkt lever op til kriterierne. De blå flag hejses på mange havne i maj, mens flag på strande og badesøer typisk hejses først i juni.

Del