100 nye boliger skal udgøre en ny bydel på ’toppen' af Kalundborg

Der planlægges opførelse af omkring 100 boliger som vil være i varierende størrelser, der dækker de efterspurgte behov, hos både børnefamilier, yngre og ældre i forskellige stadier af livet. 

100 nye boliger skal udgøre en ny bydel på ’toppen' af Kalundborg
Den nye bydel opføres på Herredsåsen på området mellem vejene Bakketoppen/Bakkevangen og Hestehavebakken.

Af Jens Nielsen

Innovater A/S har i samarbejde med AART arkitekter A/S, vundet udbuddet af delområde 3 - ”Højdedraget” på Herredsåsen på ca. 9.500 m2. Her udvikles en fremtidssikret bæredygtig ny bydel med høj fokus på fællesskabet, skriver Innovater A/S i en pressemeddelelse.

Der planlægges opførelse af omkring 100 boliger med tilhørende p-pladser. Boligerne vil være i varierende størrelser, der dækker de efterspurgte behov, hos både børnefamilier, yngre og ældre i forskellige stadier af livet. 

Den nye bydel opføres på Herredsåsen på området mellem vejene Bakketoppen/Bakkevangen og Hestehavebakken.

Området er højt placeret, på ”toppen” af Kalundborg, med udsigt over Sejerøbugten i nord og den femtårnede Vor Frue Kirke og byen i syd. Boligerne vil blive fint indpasset i det kuperede terræn og med fællesområder der har tryghed og fællesskab i højsædet.

Der sikres mulighed for en sund og aktiv hverdag med nærhed til det rekreative område der omkranser grunden, med anlagte stiforbindelser til blandt andet idrætshuset Spiralen, den nærliggende skole på Herredsåsen og Idrætsinstitutionen Aktivarius, der rummer både vuggestue og børnehave.

”Vi glæder os meget til at arbejde videre med projekt-ideen og forventer i samarbejde med kommunen, at igangsætte lokalplansarbejdet hurtigst muligt og det forventes afsluttet september/oktober måned 2023. Den forventede byggeperiode er på ca. 17-20 måneder, således at de første beboere vil kunne flytte ind medio 2025,” fortæller Pierre Klausen, udviklingschef, Innovater A/S.

Innovater A/S har i forvejen gang i et byggeri i Kalundborg. Lige nu opføres 50 nye rækkehuse med gode adgangsforhold til alle aldre og med fokus på fællesskab generationerne imellem på Klosterkrogen (en sidevej til Lupinvej).

”Det bliver det andet boligprojekt vi har i Kalundborg, idet vi pt. er i gang med at bygge 50 lejeboliger på Klosterkrogen. Der er allerede stor efterspørgsel fra personer, der gerne vil skrives op til en af disse boliger og derfor, er vi ekstra glade for, at vi nu får mulighed for at arbejde med endnu et boligprojekt i Kalundborg,” siger Pierre Klausen, og fortsætter,

”Vi har stor tro på Kalundborg, da det er en by i rivende udvikling, hvor erhvervsklimaet er helt i top. Det understøttes yderligere af, at byen har formået at trække en række nye uddannelser til, herunder arkitektuddannelsen, som Det Kongelige Akademi skal oprette, samt DTU der opretter to masteruddannelser: en kandidatuddannelse i Biomanufacturing og en kandidatuddannelse i Industrielt Design. Dette vil bidrage yderligere til byens positive udvikling, og med den kommende motorvej, fremmes den fortsatte udvikling. 

Det er Kalundborg Kommune som har udbudt i alt tre projektarealer på Herredsåsen, og nu er det første område således solgt til Innovater A/S, og det glæder borgmester Martin Damm.

"Det er godt at se, at Innovator vil opføre endnu flere boliger i Kalundborg Kommune og med denne placering og typer af boliger, er der gode bomuligheder for tilflyttere og borgere, som vil bo i andet end et parcelhus,” siger han.

Del