100 dage til gul cykelfest

I Kalundborg påtænker man at lave aktiviteter i forbindelse med, at der  er 3, 2 og 1 måned til begivenheden.

100 dage til gul cykelfest
Onsdag markerer, at der nu er 100 dage til Tour de France starter i Danmark.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Onsdag markerer, at der nu er 100 dage til Tour de France starter i Danmark. Det markeres med et omfattende program i København og flere af de andre Tour-kommuner. I Kalundborg påtænker man derimod at lave aktiviteter i forbindelse med, at der  er 3, 2 og 1 måned til begivenheden.

Om præcis 100 dage, kommer Tour de France til Danmark. Det fejres flere steder i landet, men i Kalundborg bliver det i stedet fejret, når der er 3, 2 og 1 måned til, at de gule trøjer rammer kommunen. Tour Feltet kommer gennem Kalundborg Kommune lørdag d. 2. juli på løbets 2. etape.

”Vi påtænker at lave noget, når der er 3, 2 og 1 måned til. Hvad der komme til at ske kan jeg dog ikke sige noget om endnu, men det kommer snart. Derudover er der jo mange private initiativer i gang. Firmaer, der laver noget for ansatte og samarbejdspartnere osv. Men jeg ved også, at Vestsjællands Veterantog og Meny Kalundborg hver laver noget i forbindelse med, at der er 100 dage til Touren i Kalundborg. Dog vil jeg gerne opfordre de forskellige til at skrive det ind i Tour kalenderen, så vi, i kommunen, ved, hvad de forskellige påtænker at lave, og vi kan informere om det,” siger Cathrine Sinding, der er projektleder på Tour de France og Tour de Storebælt for Kalundborg Kommune.

Endvidere har Økonomiudvalget Touren på sin dagsorden i dag den 23. marts, hvor man skal drøfte, at der er nogle konkrete afledte udgifter til aktiviteter, der understøtter Tour de France i Kalundborg Kommune. Der er fx udgifter til at honorere foreninger, som stiller frivillige til rådighed, understøttelse af hotspots med blandt andet storskærme på ruten i Havnsø, i Kalundborg by og området ved Bjerge Landevej. Der er pt. afsat i alt 410.000 kr. i de årlige puljer til events og markedsføring.

Franske dage hos Meny

I dag er der præcis 100 dage til Tour de France starter i Danmark, og det fejres mange steder, bl.a. i Meny Kalundborg, hvor der lige nu er franske dage.

”Vi fejrer det med en spændende fransk uge, hvor vi tilbyder forskellige franske varer til gode priser, og man kan komme forbi og smage en masse forskellige ting på fredag. Vi er jo hovedsponsor for folkefesten i Havneparken, og derfor sætter vi lige nu fokus på franske varer i vores forretning. Vi laver bl.a. Tour de France griller. Det er en pølse, hvor der i farsen er blandet bearnaise og brune løg i. Det lyder mærkeligt, men det smager fantastisk. Derudover sælger vi franske baguette med brie og lufttørret skinke, og det er de to retter, som vi bl.a. vil tilbyde til folkefesten i havneparken. Men lige nu er der tilbud på en masse franske varer, fx franske anemoner i de franske farver, baguette, croissant samt franske vafler, snegle og selvfølgelig macarons fra bageren. Derudover franske vine, og selvfølgelig smagsprøver på franske østers i fiskeafdelingen fredag. Butikken er også pyntet op i de franske farver, så der er noget visuelt i det også,” fortæller købmand hos Meny, Peter Egebæk.

Hvordan kan man bidrage til den gule folkefest?

Man kan bidrage til den gule folkefest ved at arrangere en festlig begivenhed, som kan være med til at synliggøre Tour de France-etapen i Kalundborg Kommune. Man kan tilmelde begivenheden til festen på www.letourcph.dk/events

Man kan også synliggøre begivenheden ved at bruges hashtaget #tourengennemKalundborg på Instagram, og ved at gøre Facebook-siden ’Kalundborg Kommune’ til medarrangør.

Man kan også tilmelde sin aktivitet på ruten, hvis man gerne være med til at skabe en gul folkefest den 2. juli 2022 ved, at arrangere festlige aktiviteter eller tiltag på ruten i Kalundborg Kommune. Her kan man fortælle kommunen om aktiviteten eller tiltaget ved, at sende en mail til cykelloeb@kalundborg.dk

Lidt om Touren i Kalundborg

Tour de France 2022 begynder i Danmark, og de tre danske Tour-etaper køres 1.-3. juli. 2. etape, der er 199 km. lang, skal køres gennem Kalundborg Kommune, hvor de 50 km køres. Ydermere vil der i Elmegade i Kalundborg blive kørt en pointspurt, hvor vinderen kan iklæde sig den grønne pointtrøje. 2. etape begynder i Roskilde, man kører videre gennem Holbæk og Odsherred kommuner, og rammer så Kalundborg Kommune ved Havnsø.

Rytterne kører gennem Eskebjerg og til Kalundborg, hvor ruten går via Nørre Alle, Klosterparkvej, Bredgade, Elmegade, Slagelsevej og videre mod Gørlev. I Bjerge drejes op ad Urhøjbakken, Osvejen, Dalby, Kirke Helsinge Strand, Mullerup og mod Korsør, hvor tour feltet skal køre over Storebæltsbroen og med mål i Nyborg. Egentligt skulle cykelrytterne køre ad rute 22 helt til Gørlev, hvor der så skulle drejes til højre mod Korsør, men borgmester Martin Damm (V) foreslog løbsledelsen, at ruten skulle køre via Bjerge Sydstrand, og det blev der således lyttet til.

I øvrigt er det også i dag, at det officielle Danmark-event – nedtællingsuret på Rådhuspladsen i København sættes i gang kl. 16.  

Del