100 år gammel: Stadigvæk med masser af liv

Rækken af arrangementer i det 100 år gamle forsamlingshus er stadigvæk stor, selv om der ikke længere er en vært i huset, ikke mindst takket være en række af frivillige kræfter som træder til.

100 år gammel: Stadigvæk med masser af liv
Christina Breum og Anne Grethe Hansen i forsamlingshusets store sal. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Fuglede Forsamlingshus kan i år fejre 100-års jubilæum. Det markeres med både gratis morgenbord og aftenfest nu på lørdag d. 30. september. Der kan stadigvæk købes billetter til festen lørdag aften.

I år er det 100 år siden, at Fuglede Forsamlingshus i Store Fuglede blev indviet. Siden er der afholdt alt fra store og mindre fester, gymnastikarrangementer, juletræsfest, revy og meget andet.

Og rækken af arrangementer i det 100 år gamle forsamlingshus er stadigvæk stor, selv om der ikke længere er en vært i huset, ikke mindst takket være en række af frivillige kræfter som træder til når der skal vaskes gulv og laves mad.

”Ud over, at forsamlingshuset er udlejet til forskellige begivenheder, så har vi fx selv madaften en gang om måneden fra september til marts, her kommer der op mod 80 personer hver gang til fællesspisning. Så har vi dilletant i foråret og revy i efteråret og en række af arrangementer under Liv i Forsamlingshusene og vi har da udlejninger helt frem til 2026,” fortæller Christina Breum, bestyrelsesmedlem og ansvarlig for udlejningen af forsamlingshuset.

Det var bare samlingsstedet

En af dem som har været med i rigtigt mange år som frivillig i Fuglede Forsamlingshus er Anne Grethe Hansen som er tæt på at runde de 74 år.

”Jeg har været med i rigtigt mange år, men nu kommer jeg her kun som gæst, men jeg kan huske helt tilbage fra jeg var barn hvor jeg er kommer her og gået til dans, ballet, gymnastik, juletræsafslutning og fastelavnsfest, det var bare samlingsstedet, det var her man mødtes,” fortæller Anne Grethe Hansen, som fik et andelsbevis til forsamlingshuset da hun var otte år.

100 års Jubilæumsfest

100-års jubilæet bliver markeret nu på lørdag d. 30. september, hvor der er gratis morgenbord fra kl. 9-11, sponseret af SuperBrugsen i Ubby. Her er alle velkomne.

Lørdag aften er der jubilæumsfest med tre retter mad, underholdning og musik og dans ved Jens Munkholm.

”Blandt underholdningen er der bl.a. "For døve ører" med Githa Klarskov og Charlotte Brix fra FIF revyen, som har lavet en speciel forestilling som vil få lattermusklerne på overarbejde,” fortæller Christina Breum.

Jubilæumsfesten slutter med natmad som er sponseret af Jerslev Stilladsservice.

Billetter til jubilæumsfesten kan købes via forsamlingshusets hjemmeside. Klik her

Del