10 år med lokalnyheder

Jens Nielsen har egentlig ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at idéen var god, da han for ti år siden tog hul på et nyt kapitel, og ville lave lokalnyheder.

10 år med lokalnyheder
Fra højre: Annoncechef ved TV-Kalundborg.dk, Vibeke Gylling, Jens Nielsen, stifter og ejer af TV-Kalundborg.dk, journalist Gitte Korsgaard Fenger og journalist Merete Jensen. Foto: Ole Agerbæk.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 14. januar har TV-Kalundborg.dk eksisteret i 10 år. Ejer af lokalmediet, Jens Nielsen, har egentlig ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at idéen var god, da han for ti år siden tog hul på et nyt kapitel, og ville lave lokalnyheder.

Jens Nielsen besluttede at stifte TV-Kalundborg.dk, og den 14. januar 2013 bragte han den første historie – der var bankrøveri i Sparekassen. Det er nu 10 år siden.

Jens Nielsen stod for den redaktionelle del, og hans hustru, Vibeke Gylling, stod for annoncedelen hos TV-Kalundborg.dk. Hun havde dog på det tidspunkt ligeledes et fuldtidsarbejde, så der var nok at se til. Jens Nielsen har gennem mange år haft fotoforretning/atelier i Kalundborg, og er af mange kendt som Foto-Jens.

Ikke mange troede på idéen

”Dengang jeg fik idéen, kunne jeg godt høre, at der ikke var mange, der troede, at det blev til noget. Men det gjorde det, og faktisk har ingen et set up, som vi har hos TV-Kalundborg.dk, hvilket vel egentlig er lidt pudsigt, da der er rift om lokalnyheder. Vi har da også formået at skabe overskud hvert år, siden vi begyndte,” fortæller Jens Nielsen.

Idéen med et lokalmedie kom til Jens Nielsen, fordi han gennem mange år havde taget bl.a. pressefotos samt leveret video til TV-Øst. I den forbindelse tænkte han, at man kunne lave noget i samme stil, bare helt lokalt – altså Kalundborg Kommune. Til at begynde med var idéen, at der primært skulle laves video og ikke så mange skrevne artikler på TV-Kalundborg.dk Det gik ikke helt således, men deraf stammer navnet. Vibeke Gylling arbejdede det første halve år på TV-Kalundborg om formiddagen, og kørte derefter på job eftermiddag og aften. Men efter et halvt års tid besluttede de sig for, at TV-Kalundborg, skulle have deres tid 100 pct.

Vibeke har en fortid som annoncesælger ved Den Røde Telefonbog, og hun kunne derfor hjælpe med annoncesalget. Det første halve år arbejdede hun både ved TV-Kalundborg og derudover havde hun fuldtidsjob ved siden af. Men derefter tager vi chancen og Vibeke siger sit job op, og er fuldtid ved TV-Kalundborg.dk. Vi opsiger samtidig vores erhvervslejemål i Vænget, hvor der var fotoforretning og atelier, og flyttede TV-Kalundborg.dk til vores hjemmeadresse for at minimere udgifterne.”

Flot opbakning lokalt

Derfra gik det stille og roligt fremad. TV-Kalundborg.dk havde tre år med hjemmekontor, hvorefter virksomheden flyttede til nye lokaler ude i byen. Både redaktionelt og annoncemæssigt havde TV-Kalundborg.dk en god opbakning fra lokalbefolkningen er erhvervslivet, og flere annoncører har været med hele vejen. Mange andre er komme til, og alt i alt har opbakningen været rigtig god.

”Vi har haft en virkelig flot opbakning fra mange lokale virksomheder, og det er vi meget taknemmelige for. Flere annoncører har vi haft med fra begyndelsen, og mange flere er kommet til hen ad vejen. Det takker vi for,” siger Vibeke Gylling.

Den digitale verden er målbar

”Det første år havde TV-Kalundborg under 100.000 besøg om måneden mod, at vi i dag har godt 500.000 besøg om måneden. Der har vi ligget rimeligt stabilt de sidste par år. Det er jo også det gode ved den digitale verden, at vi kan vise vores annoncører, hvordan vores tal ser ud, da alt her jo er målbart,” fortæller Jens Nielsen.

Jens Nielsen fortæller, at det såkaldte 112-stof er det mest læste, men mange andre store som små historier har også læsernes interesse: ”112 stof er helt klart det mest læste, men også en svanefamilie, der går over vejen, Bierfest i Hvidebækhallen, en nyåbnet forretning eller en ny virksomhed, der kommer til byen, har stor interesse for de besøgende på siden. Lige som mange andre lokale historier. Vores første historie i januar 2013, om et røveri i Sparekassen, er blevet vist 18.000 gange, hvorimod fx en historie for nogle år siden om en gravemaskine, der sank i Røsnæs Strandpark er blevet vist 125.000 gange,” fortæller Jens Nielsen.

Det går jo godt

I dag har TV-Kalundborg.dk, udover Jens Nielsen og Vibeke Gylling, to ansatte. Gitte Korsgaard Fenger, der er journalist, og har været ved TV-Kalundborg siden januar 2015. Inden da arbejdede hun freelance for virksomheden. Journalist Merete Jensen er ydermere kommet til i december 2022. I dag holder redaktionen til på det tidligere Carmen på Hareskovvej i Kalundborg.

TV-Kalundborg har i øvrigt valgt at markere 10-års jubilæet internt.

Del