AnnonceLuk annonce
Tag det roligt, der er mad nok!

11-03-2020

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Statsminister Mette Frederiksen (S) afholdte onsdag aften pressemøde om Coronavirus sammen med bl.a. sundhedsministeren og flere embedsmænd og til trods for, at man understregede, at der IKKE var nogen fare for at mangle mad i Danmark, hamstrer danskerne nu, som var der ikke mad i morgen. Men der er altså mad i morgen og lige så dagene, ugerne og månederne efter.

Netto i Kalundborg har hver dag åbent til kl. 22, hvilket rigtig mange kalundborgensere var særligt glade for onsdag aften. Da kl. var 21.30, altså en halv time før lukketid, handlede de, som var der ikke mad i supermarkederne i morgen. Folk stod i kø fra kassen og hele vejen op gennem butikken, og det var nærmest umuligt at få en parkeringsplads. 

Panikken spredes, og folk glemmer at følge anbefalingerne

Kalundborg er langt fra det eneste sted, hvor folk hamstrer madvarer, som var der intet mad i supermarkederne i morgen. Men der er altså mad nok, og vi har IKKE en fødevarekrise, hvilket statsminister, Mette Frederiksen (S) understregede, da hun sagde, at det ikke var nødvendigt at hamstre madvarer og toiletpapir. Til gengæld kan man undre sig over, at mange vælger at stå som sild i en tønde i et supermarked, når statsministeren netop har meldt ud, at man på det kraftigeste fraråder danskerne at være samlet i store forsamlinger, ydermere at stå tæt sammen.

Tag det roligt, der er mad nok

Supermarkedskæder, herunder Coop, Dagrofa, Salling Group, Rema 1000 har oven i købet efterfølgende meldt ud på diverse medier, at der absolut ingen grund er til panik, da der er fødevarer nok. Folk skal handle, som de plejer.

Den udmelding tilslutter Michael Skovgaard Rasmussen, der er købmand hos Meny i Kalundborg, sig:

”Der er mad nok, vi kommer ikke til at løbe tør, så folk kan sagtens tage det helt roligt, og blot handle, som de plejer,”  siger han. Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0