AnnonceLuk annonce
Man kan sagtens bruges til noget - selv om man er førtidspensionist

03-04-2017

Den 5-årige aftale mellem Kalundborg Jobcenter og KLAP er underskrevet. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Jobcenter, Kalundborg og KLAP (Kreativ langsigtet arbejdsplanlægning) under Landsforeningen LEV har indledt et 5-årigt samarbejde, som skal skabe flere skånejobs til førtidspensionister på private og offentlige arbejdspladser i Kalundborg Kommune.

Siden november 2015 er 25 førtidspensionister kommet i arbejde i Kalundborg Kommune i LEVs projekt, der hedder KLAPjob.

20 er kommet i virksomhedspraktik og samtlige 2100 førtidspensionister i Kalundborg Kommune har modtaget et brev om mulighederne for at vende tilbage på arbejdsmarkedet.

Mandag eftermiddag blev en 5-årig samarbejdsaftale underskrevet i Riddersalen på Kålundkloster, mellem Jobcentret og KLAP.

Det overordnede formål i samarbejdet mellem Jobcenter, Kalundborg og KLAP er at skabe lige mulighed for alle, så også førtidspensionister får mulighed for at have et aktivt arbejdsliv.

”Det som betyder noget er en identitet- og en selvværdsfølelse hos de personer vi har med at gøre, hvis vi er til en privat fest, det første vi bliver spurgt om, det er vejret, nummer to, hvor arbejder du henne, og det giver altså den her selvværdsfølelse. Vi håber på at den her aftale giver genklang i hele landet, hvor Jobcenter Kalundborg og Kalundborg Kommune bliver profileret helt unikt, det vil jeg da håbe på”, sagde Per Høgsberg, virksomhedskonsulent ved Jobcenter Kalundborg, inden aftalen blev underskrevet.

Jobcenter, Kalundborg forventer, at der vil være en del førtidspensionister, som kan have glæde af det samarbejde som nu er indgået.

"Det betyder noget, at have et job. Det er menneskers selvværd, det drejer sig om. Det er vigtigt for os som kommune at sige, at hvis borgere som er på førtidspension henvender sig, så har de lige så meget ret til at få hjælp som alle andre - til at komme tilbage på arbejdsmarkedet," siger Per Høgsberg, om aftalen.

"Indgåelsen af aftalen er en erkendelse af at mange det er tilkendt en tidligere forsørgelse i meget høj grad gerne vil tilbage og bidrage. Mange har fået en førtidspension, og nu i en afklaret tilstand hvor de meget gerne ønsker at bidrage, men har brug for hjælp. Det er her Kalundborg Kommunes Jobcenter kan gøre en forskel. Det kræver ejerskab fra Jobcenterledelse og politisk niveau. Det har vi i Kalundborg Kommune og derfor ser vi lyst på samarbejdet med KLAP os som har været helt og aldeles fortrinligt," fortsætter han.

"Det fede ved aftalen her er, at Jobcenteret og Kalundborg Kommune gerne vil gøre noget aktivt for at hjælpe førtidspensionister i skånejob. Kalundborg Kommune er en af de allermest aktive på dette område," roser jobkonsulent for KLAPjob, Kalundborg, Stine Lindskou.

Fakta om KLAPjob:

Foreningen LEV står bag KLAPjob, et initiativ, der har til formål at hjælpe førtidspensionister med kognitive vanskeligheder ind i et skånejob på arbejdsmarkedet. Initiativet gik i gang 1. januar 2014.

Et skånejob indebærer, at arbejdspladsen har sagt ja til en medarbejder med nedsat funktionsniveau. Skånejob er derfor praktikpladser og ansættelser, som tager udgangspunkt i borgerens aktuelle sociale, personlige og ikke mindst faglige kompetencer. 

Målet for KLAPjob er at etablere 2.800 nye skånejob på landsplan over en fire årig periode. De etablerede skånejob i Kalundborg Kommune vil bidrage til denne målsætning.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0