AnnonceLuk annonce
Video: Hun brænder for Kalundborg

16-09-2016

Malene Grandjean. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Malene Gram Grandjean stiller op for Røsnæs Venstre. For hende betyder lokal stolthed og udvikling af hele Kalundborg Kommune rigtig meget, og hun vil kæmpe for, at Kalundborg bliver en endnu mere attraktiv by at bo i.

Hun er født og opvokset i kommunen, og hun har ikke på noget tidspunkt flyttet derfra. Hun bor – med glæde – i Kalundborg, fordi det er et dejligt sted, men det betyder ikke, at der ikke er udfordringer. Netop de udfordringer er Malene Gram Grandjean klar til at håndtere på det politiske plan.

”Jeg er fokuseret på at skabe det bedst lokalmiljø med fælles stolthed. For mig betyder det en balance mellem forandringer og genkendelighed – mellem udvikling og drift. Jeg er ekstrem lokal, og jeg har kun flyttet få gange i mit liv, selv om det hverken er smart eller populært at sige, at man ikke har flyttet sig ud af sin barndomskommune. Men jeg er stolt af at høre til Kalundborg kommune, og jeg er ikke af den overbevisning, at geografiske flytning nødvendigvis betyder, at man udvikler sig som menneske. At udvikle sig som menneske handler i lige så høj grad om at turde at stå fast og at være bevidst om det fundament, man står på,” siger Malene Grandjean.

Hun er ikke i tvivl om, at Kalundborg har givet hende et helt særligt fundament i livet. Et fundament, som hun gerne vil være med til at holde fast i, men også være med til at forandre.

”Vi skal finde ind til værdierne i vores kommunale fundament ved at turde spørge os selv og hinanden om, hvad der er udslagsgivende for, at vi elsker at bo, leve og arbejde i Kalundborg. Men vi skal også turde at spørge os selv og hinanden om, hvilke frustrationer og udfordringer, der er forbundet med netop det at bo, leve og arbejde i Kalundborg,” siger Malene Grandjean.

Troels Birk Kristoffersen, fra Venstre Røsnæs, er heller ikke i tvivl om, at Venstre i Kalundborg Kommune har fundet den helt rigtige kandidat.

”Jeg har spurgt Malene to gange tidligere. Første gang for otte år siden, da jeg selv trådte ud af det daværende Byråd, igen for fire år siden, og altså nu. Alle gode gange tre, og vi er så glade for, at Malene har sagt ja, fordi hun ved, hvad hun vil, hun er sympatisk, har gode idéer, en masse energi og så er hun nede på jorden,” siger han.

Lokal stolthed

Malene Grandjean elsker Kalundborg, og hun er stolt af, at Kalundborg har været og stadig er et vigtigt fundament i hendes liv. Hun taler meget om de mange lokale fællesskaber, hvor hver især bidrager, finder løsninger og sammen udgør helheden.

”Jeg vil arbejde for, at der bliver sat fokus på alle de mange velfungerende og interessante ting, der er i Kalundborg uanset, om det handler om skoler, foreninger, erhvervs- og arbejdslivet, naturen eller kulturen. Et fokus, der skal bidrage til en fælles lokal identitet præget af forpligtende engagement, forventning og ikke mindst stolthed. En lokal stolthed der kan bidrage til, at vi oplever øget forandringsvillighed, at vi i højere grad tør at tænke nyt, og at vi tør at tænke på tværs. På tværs af eksisterende fællesskaber – og ikke mindst på tværs af køn, alder, uddannelse, etnicitet og politisk ståsted,” siger hun.

Det ligger Malene Grandjean meget på sinde, at Kalundborg skal være en attraktiv by at bo i. Ifølge Malene Grandjean er en af styrkerne ved Kalundborg de mange velfungerende netværk, men en af udfordringer er også, hvorledes man får disse netværk til at åbne sig og være inkluderende.

”Borgerinitiativet, Erhvervsrådet men også de seneste seancer i forbindelse med ”Liv i Kalundborg” er gode eksempler på det gunstige, der opstår, når netværk mødes og når kalundborggensere mødes med nytilflyttere. Det skal vi have endnu mere af. Jeg vil også gerne arbejde for, at der kommer endnu mere uddannelse til Kalundborg, der kan bidrage til at øge det generelle uddannelsesniveau i vores kommune, øge virksomhedernes rekrutteringsmuligheder og gennem lokal uddannelsesmæssig stolthed bidrage til vækst,” siger hun.

På spørgsmålet om, hvilke poster hun gerne ville på, hvis hun bliver valgt, er svaret enkelt.

”Der er måske nogle ting, der ligger lige for, fordi det er det, jeg har arbejdet med i mange år, såsom børn, unge & familieområdet og uddannelsesområdet, men faktisk er der flere områder, hvor jeg sagtens kan se mig selv, fx synes jeg også, at sundhed og ældreområdet er interessant,” siger Malene Grandjean.

Malene Grandjean er gift på 21. år med Flemming Grandjean. De bor i Kalundborg sammen med deres to piger, Fie og Mille på henholdsvis 17 og 15 år. Hun er tidligere uddannelseschef på Kalundborg Gymnasium, og arbejder nu som rektor på Slotshaven Gymnasium i Holbæk. Sideløbende med sin undervisnings- og ledelseskarriere, har Malene Grandjean også arbejdet som konceptudvikler, foredragsholder og forfatter for Gyldendal. Hun har bl.a. udgivet syv naturvidenskabelige lærerbøger og tre interaktive bøger. Ligesom hun har arbejdet med regnskab og rekruttering bl.a. på Roskilde Universitet. Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
17589