AnnonceLuk annonce
Billedserie: Rikke Nielsen på besøg hos SBI LykkeLiga

30-10-2020

Af Jens Nielsen

I foråret startede Katrine Olsen og hendes far Jacob, SBI LykkeLiga i Svebølle. Den gang var det ikke muligt for stifter af LykkeLiga Rikke Nielsen, at deltage, men torsdag  lagde hun vejen forbi Svebøllehallen for at deltage i dagens træning, og for at snakke med forældrene.

”I dag har vi besøg af en helt særlig gæst, kan i se hvem det er,” spørger Katrine Olesen, da børnene er samlet på gulvet.

”Det er Magdas mor,” siger en, mens et andet barn følger efter med ”det er chefen.”

Og begge dele er rigtigt, Rikke Nielsen, tidligere håndboldlandsholdspiller og mor til Magda som har Down Syndrom, startede tilbage i 2016 LykkeLiga, hvor børn i alderen 5-15 år med udviklingshandicaps og specielle behov kan spille håndbold med ligesindede.

Torsdag sidst på eftermiddagen var Rikke Nielsen så på besøg i Svebøllehallen, SBI er nemlig en af de nu 70 klubber som er en del af LykkeLiga, og det takket være Katrine Olsen, som er pædagogstuderende fra Svebølle, og som i foråret tog initiativ til at få oprettet SBI LykkeLiga.

”Katrine og hendes familie er ikke helt almindelige i den her LykkeLiga familie, i er virkelige gode, det er over standard, i kan godt føle jeg lidt heldige her i SBI,” sagde Rikke Nielsen, da hun fortalte forældrene om hvordan hun havde startet LykkeLige og hvilke udfordringer der er ved at have et barn som ikke helt er som de andre.

”Da vi startede den første klub, kom flere forældre hen for at spørge om, hvor de skulle skrive barnets diagnose, jeg gider ikke at vide hvad dit barn fejler, det kan jeg lige så godt sige, jeg er jo ikke pædagog, vi skal spille håndbold, og så er alle lige,” sagde Rikke Nielsen til forældrene.

Og lige netop glæden ved håndbolden lyste ud af øjnene på de nu 13 børn som er tilknyttet SBI LykkeLiga, da de blev sluppet løs på halgulvet i Svebøllehallen, og fik lov til at skyde på mål, først på borgmester Martin Damm, som var inviteret med til dagens træning, men især at få lov til at score, med Rikke Nielsen i målet, var et stort hit.

Grundet coronasituationen i foråret kunne Rikke Nielsen ikke være med til starten i SBI, men Katrine Olsen kunne ikke vente og fik selv startet LykkeLiga op i Svebølle.

”Jeg plejer altid at være med til opstarten, for at informere forældrene om LykkeLiga, men her har de været så ivrige og begejstrede fra starten, og selv om det er en lille by og en lille klub, så har de jo allerede fået stor opbakning, og jeg kan mærke hvor taknemmelige forældrene er,” sagde Rikke Nielsen efter træningen.

”Det er et fantastisk initiativ, og det geniale er, at du har valgt at integrere det i almindelige idrætsforeninger, hvor de omgås andre børn,” sagde borgmester Martin Damm til Rikke Nielsen.

Og det er netop hele ideen med LykkeLiga, at selv om det er for børn med udviklingshandicaps og specielle behov, så har børnene den samme trøje på som alle andre i klubben, og de spiller i den samme hal under samme betingelser.

Og det er ikke kun børn og forældre som er begejstrede, det er helt tydeligt at Katrine Olsen og resten af teamet bag SBI LykkeLiga gør en kæmpe forskel og et stort frivliigt arbejde.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0