AnnonceLuk annonce
Kæmpe kran udfordret på maste-opgave

07-11-2019

Arbejdet foregik i 118 meter højde. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Avanceret elektronik gav problemer for kæmpekran, der skulle arbejde i 118 meter højde på en af radiomasterne på Gisseløre.

De godt 90 år gamle radiomaster på Gisseløre skal helst stå mange år endnu, derfor sørger DR, som ejer masterne, jævnligt for at få foretaget målinger på de gamle radiomaster for at se tilstanden.

Vinden kan få fat i det udstyr som er monteret på masten, og når der er udstyr som ikke længere anvendes, skal det fjernes. Derfor arbejder et specialfirma og en kæmpe mobilkran på masten i denne uge.

”Når vinden tager fat i udstyret som er monteret på masten, kan der opstå svingninger, derfor fjerner vi noget udstyr som ikke længere er i brug for at skåne masten mest muligt, og samtidig skal der lige laves en reparation på en antenne,” forklarer Erik Dixen, Senior Engineer hos Danmarks Radio.

Arbejdet, som foregår i 118 meters højde, er dog ikke gået helt som forventet.

Den kæmpe mobilkran som skulle hejse mandskabet op i 118 meters højde, var placeret efter nøje udregninger, men den avancerede elektronik der er på kranen, sagde stop inden den lange arm nåede op i 118 meter. En tekniker fra kranfirmaet arbejde på sagen onsdag eftermiddag, men til sidst måtte kranfirmaet give op, lægge armen ned, afmontere gittermasten som forlænger kranens arbejdslængde, flytte kranen omkring 10 meter og samle det hele igen, en stor opgave som tager lang tid, men torsdag eftermiddag lykkedes det så at få arbejdet udført, og de gamle master, som er et vartegn for Kalundborg, kan forhåbentligt stå mange år endnu.

Mens arbejdet foregik, blev der slukket for langbølgesenderen med farvandsudsigter og vejrmeldinger.

Kæmpekran gøres klar på Gisseløre

 Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
14415