AnnonceLuk annonce
Folk står i kø for at få en kolonihave

28-04-2020

Formand for kolonihaveforeningen Rynkevang, Bo Højlund, i sin kolonihave. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Corona situationen gør, er der i øjeblikket er stor interesse for at komme til at eje et kolonihavehus. Haveforeningen Rynkavang kan melde alt udlejet ,og sådan har det ikke været i mange år.

På grund af corona situationen i landet, oplever de fleste ejendomsmæglere stor interesse for kunder der vil købe et sommerhus, men også flere kolonihaveforeninger oplever en stor interesse fra folk som vil have jord under neglene og masser af frisk luft, bl.a. i haveforeningerne Rynkevang og Stejlhøj i Kalundborg.

”Der er rigtigt godt gang i salget af kolonihavehuse i øjeblikket, vi har aldrig været ude for noget lignende, selv i naboforeningen kan de leje de kolonihaver ud som har stået urørt i mange år,” fortæller Bo Højlund, der er formand for Haveforeningen Rynkevang, som har 94 kolonihaver, og nu kan melde alt udsolgt, sådan har det ikke været i rigtigt mange år.

Coronakrisen har fået især folk der bor i en lejlighed til at søge mod kolonihaverne, og det er meget de unge mennesker som henvender sig.

”Det er fortrinsvis unge mennesker som henvender sig, helt nede fra 25-års alderen kommer de og vil have en kolonihave, her kan de komme billigt ind i forhold til et sommerhus, man kan købe et hus fra omkring 10.000 kr., og jeg tror det dyreste vi har solgt, lå på godt 200.000 kr.,” siger Bo Højlund.

Det er ikke kun lokale som køber et kolonihavehus, også københavnerne trækker mod Kalundborg, og mange gør rigtigt meget ud af deres huse, det glæder formanden, for på den måde stiger standarden i haveforeningen.

Haveforeningen Rynkevang er fra 1932, og hver kolonihave er på omkring 450 kvadratmeter. Selve kolonihaven lejes af haveforeningen, mens huset på grunden købes af tidligere ejer.

Det er tilladt at opføre et hus på op til 40 kvadratmeter på grunden plus 20 kvadratmeter overdækket terrasse.

Der er kold vand på hver grund, men ingen el.

Selve foreningslivet må kolonihavefolket dog vente lidt med endnu, på grund af corona er både toiletter og klubhus lukket ned.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0