AnnonceLuk annonce
Edderfuglen kan måske stoppe havvindmølle projekt

06-11-2016

Foreningen ’Beskyt Jammerland Bugt’ har netop modtaget Edderfugleprisen 2016. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

25% af den nordeuropæiske bestand af edderfugle passerer igennem Jammerland Bugt, det kan måske være med til at stoppe det udskældte havvindmølleprojekt.

Protesterne mod planerne om en kæmpe vindmøllepark med 80 havvindmøller i Jammerland Bugt fortsætter. Foreningen ’Beskyt Jammerland Bugt’ gør alt for at gøre opmærksom på projektet, senest var de med på den netop afholdte Kalundborgmesse.

”Mange tror at projektet er stoppet, men der er på ingen måde rigtigt, European Energy, der vil opføre vindmøllerne, skulle have afleveret VVM rapporten for længe siden, men den er blevet udsat flere gange, så vi forstår simpelthen ikke at hvad det er der foregår, så nu har vi bedt om aktindsigt hos Energistyrelsen”, fortæller foreningens formand Jens Rønnemoes Pedersen, og fortsætter, ”ministeren stod her for et år siden på et fyldt borgermøde og sagde at det vigtigste for ham var at der ikke var nogen borgere der levede i uvished, siden er der intet sket”.

Edderfuglen kan måske stoppe projekt

Modstanden til projektet har fra starten været stor og der er gjort mange forsøg på at stoppe opførelsen af de store havvindmøller, men nu kommer der måske hjælp fra edderfuglen, det viser sig nemlig at med den mængde der passerer igennem området har Danmark et artsansvar.

”Med de mængder der passerer igennem Jammerland Bugt har vi i Danmark artsansvar i Europa for edderfugle, som er en truet bestand, 25% af den nordeuropæiske bestand passerer igennem Jammerland Bugt, og det kan faktisk ende med at edderfuglen bliver projektets skytshelgen, på lige fod med sortanden i Sejerøbugten”, fortæller Jens Rønnemoes Pedersen.

Edderfugleprisen

I forbindelse med modstanden mod havvindmølleparken er de to kunstnere Lotte Hempel og Birgitte Munthe Jacobsen gået ind i sagen og har bl.a. fremstillet en flot edderfugl i keramik, som så sælges til fordel for foreningen ’Beskyt Jammerland Bugt’, samtidig har de indstiftet en hædersbevisning, ’Edderfugleprisen’, som i år er gået til netop foreningen ’Beskyt Jammerland Bugt’. Den flotte keramik edderfugl var da også med på standen i Kalundborghallen under messen.

”Vores pres ligger nu på at få svar på hvornår den VVM rapport den kommer så vi kan bearbejde den og komme med vores kommentarer til rapporten, og så sørge for at der ikke lige pludselig bliver lavet en politisk rævekage”, slutter Jens Rønnemoes Pedersen.

Interesserede kan følge med på foreningens hjemmeside, KLIK HERFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0