AnnonceLuk annonce
Gitte - En stemme i provinsen

01-08-2014

Gitte Korsgaard er blevet blogger med "En stemme i provinsen". Foto Jens Nielsen

TV-Kalundborg.dk var forleden forbi Gitte Korsgaard, der er idémager og stemme bag www.enstemmeiprovinsen.dk  Hun er bl.a. uddannet journalist og har en BA i Historie fra Roskilde Universitet.  Hun fik idéen til sin blog, fordi hun mener, at der er et behov for netop “en stemme i provinsen”. En stemme, der retter fokus lidt væk fra storby og centralisering og fokuserer lidt mere på, hvad provinsen også kan byde på.  

”Danske magasiner og blade fortæller oftest historier om storbyen – primært København. Egentlig forstår jeg, hvorfor det er København, der er udgangspunktet, når magasiner og ugeblade skriver deres artikler  – det er jo her, det sker. Men da vi er ca. 5,6 mio. mennesker i Danmark, og en meget stor del af befolkningen faktisk bor i provinsen, mener jeg, at det er vigtigt at inddrage den noget mere. Provinsen har historier, der er værd at bruge tid på, og jeg er bange for, at begynder vi ikke at fokusere mere på, hvad provinsen kan bidrage med samt, hvilke problemer, der er i provinsen kontra storbyen, vil ’udkants-Danmark’ sprede sig, og problemerne blive større”.

Blog-universet er nyt for Gitte

Gitte har aldrig rigtig selv været en, der læste og/eller fulgte blogs, men synes, i dag, at blog-universet er spændende og har mange muligheder.

”Det er nok mest, fordi jeg synes, at der er mange blogs, som er intetsigende. Eller, det lyder måske lidt strengt, men jeg er ikke god til ’bare’ at læse om tøj og make up på en blog. Det kan jeg gøre så mange steder. Jeg vil gerne have noget med lidt mere substans, og det har jeg vel altid fundet andre steder, end inden for blog-universet. Jeg har egentlig aldrig tidligere brugt tid på at følge diverse blogs, men jeg følger faktisk et par stykker i dag”.

I samarbejde med altfordamerne.dk forsøger Gitte altså at være den stemme, der inkluderer provinsen, og hun håber, at folk rundt omkring i det danske land på sigt vil bidrage med historier og egne vinkler. Bloggen handler netop om livet i provinsen, men også om forskelle og ligheder mellem provins og storby – på godt og ondt.

Fingeren på pulsen og fine tal

Gitte fik en idé og fulgte op på den – lidt for sjov. Hendes tal på bloggen er fine og støt stigende. Hun havde dog ikke regnet med, at bloggen hurtigt ville blive så populær, som tilfældet er. Gitte har bl.a. skrevet om problematikken i forhold til, at unge ikke vender tilbage til hjemegnen efter endt uddannelse, hvilket Politiken for nylig også har haft en stor artikel om. Ligesom tilfældet er med hendes blogindlæg om service i provinsen. DR Aftenshowet har ligeledes i løbet af sommeren sat fokus på netop service i provins og storby.  Hun rammer altså nogle problemstillinger, der i høj grad er samfundsrelevante.

”Jeg havde slet ikke regnet med den opbakning, som tilfældet er. Det er fantastisk, når man bruger tid på et projekt, at folk så synes, at hvad man laver, er godt. Mine læsertal er meget bedre, end jeg havde forventet. Som det er nu, har jeg kun et enkelt blogindlæg om ugen, men jeg ville gerne have tid til flere. Nu må vi se, hvad det fører til. Mange idéer har jeg i hvert fald”.

Er selv fra provinsen

Gitte er selv født og opvokset i Kalundborg. Hun flyttede fra byen, da hun var 19 år og vendte tilbage, da hun var 30. Hun har boet i Århus og København i små ti år, og i en kortere periode i Californien, USA.

Jeg har altid haft et stort behov for at rejse, men uanset, hvor jeg har boet i verden, har jeg aldrig smidt provinspigen helt, og det er jeg stolt af. At jeg har boet i både storbyen og provinsen i lange perioder af mit liv, har netop givet anledning til eftertanke på flere områder. Der er væsentlige forskelle, men også lighedspunkter på storbyen og provinsen i Danmark, og jeg holder meget af både det ene og det andet. Selvom jeg skulle flytte til en storby igen, så jeg nødig provinsen forsvinde, hvilket jeg kan være bekymret for, at den er faretruende tæt på, hvis der ikke sker nogle ændringer i nær fremtid”.

Følg Gitte på bloggen

For at følge Gitte på hendes blog, skal du gå ind på www.enstemmeiprovinsen.dk og skrive din e-mail i det grønne felt nederst til højre på forsiden. Alternativt kan du også gå ind på www.bloglovin.com, hvor hendes blog også er at finde, og du kan oprette dig den vej også.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0