AnnonceLuk annonce
Ildsjæle brænder for at hjælpe medmennesker

14-10-2016

Formand for Hjælpetjenesten Karin Hansen, takkede de mange frivillige. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er 25 år siden at Hjælpetjenesten i Kalundborg blev stiftet, det blev fejret ved en højtidelig festgudstjeneste i Nyvangskirken, torsdag aften.

25 år med hjertet på rette sted, det er en god forklaring på hvad Hjælpetjenesten i Kalundborg er, nemlig en række af frivillige ildsjæle som har tid og lyst til at være sammen med andre borgere som enten føler sig ensom, er syg, har brug for en ledsager til lægebesøg eller bare en til at hygge og drikke kaffe sammen med, i daglig tale en besøgsven.

Det er 25 år siden at Connie Thyme startede hjælpetjenesten i Kalundborg, som i dag tæller 110 medlemmer og med Karin Hansen som formand de sidste 15 år.

Torsdag aften var de mange frivillige inviteret til en højtidelig festgudstjeneste i Nyvangskirken hvor Sognepræst ved Raklev Kirke, Lisbeth Dyxenburg stod for den kirkelige handling.

”I er en flok sjæle samaritter”, sagde Lisbeth Dyxenburg bl.a. i sin tale til de mange fremmødte til gudstjenesten, hvor også Kalundborg koret Heartbeat underholdte.

Aftenens festtale til 25-års jubilæumsarrangementet var lagt i hænderne på kommunalbestyrelsesmedlem Ole Glahn, og han sagde bl.a.

”Så mange ildsjæle optændt af at hjælpe medmennesker med behov for hjælp. I ligner jo næsten helt almindelige mennesker på trods af at i alle har en indre ild og vilje til at prioriterer jeres tid til typisk ældre ensomme mennesker her i den nordlige del af Kalundborg kommune. I ser forskellige ud - men I har på trods af det en ting til fælles, i er med i Hjælpetjenesten.

I har hver især og sammen ydet en værdifuld indsats for livskvaliteten for mange ældre i deres eget hjem, på plejecentre og ved sammenkomster. I har givet dem Jeres tid og Jeres omsorg ved at være deres livline til dagligdagens mellemmenneskelighed”.

Hjælpetjenestens mange medlemmer, der hver i sær gør en forskel, er støttet af de såkaldte paragraf 18 midler fra Kalundborg Kommune, samt enkelte donationer som dækker udgifterne til bl.a. kontoret som er placeret på aktivitetscentret på Esbern Snares vej.

Ud over at yde hjælp til svage borgere arrangeres der også sociale aktiviteter hver 2. mandag i måneden, hvor medlemmerne og deres besøgsværter kan deltage.

 Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0