AnnonceLuk annonce
Det gode børneliv - også i dagtilbuddene

24-06-2019

Privatfoto

Det gode børneliv er mange ting. Set med et dagtilbuds øjne, er det bl.a. at kunne give børnene nogle gode oplevelser ud over det sædvanlige. Nogle oplevelser, der bare en gang imellem koster en lille smule, når man skal ud over bygrænsen.

”I årevis har vi i Hobittens Børnehave i Gørlev haft tradition for at gøre lidt ekstra ud af det for de børn, der efter sommerferien skal forlade børnehaven for at starte i skole. Dette foregår bl.a. ved at overnatte i børnehaven. I Hobitten ville vi imidlertid gerne give vores ni førskolebørn en oplevelse af at tage på rigtig koloni, da det ville være dejligt at kunne give dem denne ekstra oplevelse som en god afslutning på deres børnehavetid sammen med de voksne, der har dannet rammen om deres børneliv de sidste tre år. En oplevelse der for ganske få år siden var en del af Kalundborg Kommunes tilbud til børnehaverne, og dermed var en selvfølgelighed for de fleste børn i løbet af deres tid i dagtilbuddene. Dengang gjaldt tilbuddet et besøg med overnatning på den skønne Røsnæs Naturskole, hvor børnene kunne opleve dyreholdet og den unikke natur på Røsnæs,” fortæller Berit Westi, leder af Hobittens Børnehave i Gørlev.

Siden kommunens tilbud blev afskaffet, har man ikke prioriteret at sende førskolebørnene på koloni, men en gang i mellem kan man være heldig, og Hobittens hjertesuk må være blevet hørt,

”Det er med stor glæde, at fire lokale virksomheder har valgt at gå sammen om at gøre dette ønske om koloni økonomisk muligt for vores førskolegruppe og deres pædagoger. Vi har i år fået sponsoreret hele vores udflugt til Røsnæs Naturskole, og det er vi utroligt taknemmelige for, og det blev en uforglemmelig oplevelse for vores førskolebørn ’Uglerne’”, siger Berit Westi.

Børnene havde en utrolig dejlig tur med masser af gode og lærerige oplevelser i naturen på Røsnæs. Der var også tid til hygge og leg – og alle børnene var fyldt med indtryk og godt trætte da de vendte hjem igen, oplyser Børnehaven Hobitten.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0