AnnonceLuk annonce
´Historier der ikke ville blive fortalt hvis vi ikke var der´

23-06-2021

Tina Thrysøe fra Café Dyrehøj bød velkommen til en hel fyldt sal og til Rasmus Tantholdt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Alle billetter var revet væk til tirsdag aftens foredrag med den internationale korrespondent Rasmus Tantholdt på Dyrehøj Vingård. En aften hvor publikum kom med bag kameraet.

”Jeg har været nervøs indtil for få minutter siden, der står nemlig i kontrakten at Rasmus Tantholdt kan aflyse indtil fem minutter før, men han er kommet, og jeg er så stolt over der er kommet så mange,” sagde Tina Thrysøe fra Café Dyrehøj, som stod bag det spændende foredrag, i sin velkomst.

Og der har været rift om billetterne, alle pladser var udsolgte og Tina Thrysøe kunne have solgt mange flere billetter.

”Telefonen er på lydløs nu, men telefonen ringede faktisk lige inden jeg skulle afsted, og jeg blev sendt ud, men først på fredag, der skal jeg til Amsterdam, Danmark skal jo spille på lørdag,” sagde Rasmus Tantholdt da han indtog scenen i den store sal på Dyrehøj Vingård til en aften hvor publikum kom en tur med bag kameraet.

”I kender mig sikkert som ham med den skudsikre vest og hjelm og hvor det siger bang i baggrunden, men i aften skal jeg snakke om situationer når kameraet er slukket, alle de overvejelser, alle de etiske dilemmaer jeg står i, alle de situationer hvor jeg er bekymret for min sikkerhed. Det fortæller mere om det land jeg befinder mig i end et egentligt lille nyhedsindslag,” sagde Rasmus Tantholdt.

Den internationale korrespondent kom langt omkring i sit spændende foredrag, lige fra brændpunkter i Irak, Afghanistan, men også fortællingen om intensivafdelingen på Herning sygehus som pludselig blev brændpunktet grundet corona.

Rasmus Tantholdt har oplevet rigtigt mange ting på godt og ondt og har flere gange været meget tæt på områder hvor der bliver skudt, men der er faktisk kun en håndfuld situationer hvor han har været rigtig bange, derimod er der andre ting som kan give søvnløse nætter.

”Der hvor jeg har svært ved at sove om natten er helt andre situationer end hvor jeg har været bange, det er situationer hvor jeg bliver sat på en prøve i forhold til min opgave når jeg rejser. Min opgave er at dække virkeligheden, ikke og blande mig i virkeligheden, men hvad gør jeg så når jeg står et sted hvor folk lider og har brug for hjælp. Jeg har kontanter, medicin og mad, men jeg er sendt afsted for at passe mit arbejde, og det er ikke at hjælpe befolkningen. Jeg garanterer for at det er det allersværeste bare at vende ryggen til, gør jeg så det altid, nej det gør jeg ikke,” fortalte Rasmus Tantholdt, og fortsatte, ”Vores mål er, at tage ud og fortælle historier der ikke ville blive fortalt hvis vi ikke var der, historier om helt almindelige mennesker.”

Rasmus Tantholdt fortalte også om de såkaldte fiksere, personer i lokalområderne som fikser alle aftaler, oversætter osv., og som har givet Rasmus venskaber over hele verden.

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder, og har bl.a. dækket krigene i Irak, Afghanistan, Syrien og det arabiske forår. Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv.

Fem fredage med musik

Tina Thrysøe er klar til at afholde flere foredrag i fremtiden, men først gælder det fem fredage med musik, god mad og vin startende d. 9. juli hvor der bliver mulighed for en svingom på gårdspladsen.

Til fredagsmusik på Dyrehøj Vingård er følgende navne på plakaten: Leo Adolph, Jessens Swing Trio, Lillevang Duo og Ribers Trio.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0