AnnonceLuk annonce
Kalundborg virksomhederne bliver mere konkurrencedygtige

17-07-2017

Hans-Martin Friis Møller ved det avancerede renseanlæg i Kalundborg.  Foto: Jens Nielsen

Kalundborg forsyning henter viden i Berlin for at kunne sænke omkostningerne for virksomheder i Kalundborg.

Kalundborg Forsyning har et af Nordeuropas mest avancerede rensningsanlæg. Ud over at rense vand med et normalt 3-trins anlæg, kan Kalundborg Forsyning tilbyde fuldskala rensning med ozon, brintperoxid og en MBBR (Moving Bed Biofilm Reactor).

Direktør Hans-Martin Friis-Møller siger: ”Kalundborg Forsyning kan håndtere meget forskellige typer af industrispildevand og endda også rense for medicinrester og miljøfremmede stoffer. Men vi har svært ved at finde know-how, der kan matche vores behov for at udvikle og optimere vores almindelige rensningsanlæg med de avancerede teknologier, vi heldigvis også har.”

Gennem Forsyningens deltagelse i EU Interreg projekter er man kommet i kontakt med Berlin Vands Kompetence Center. Her har man funder en unik og avanceret viden, som Forsyningen nu er gået i gang med at drage nytte af.

”Jeg er overbevist om, at samarbejdet med Berlinerne, i løbet af kort tid vil betyde både en bedre vandrensning, men også en bedre vandrensning til en lavere pris. Specielt hvis vi samarbejder med virksomhederne og optimere vores og deres rensning. I stedet for at suboptimere hver for sig. Nu er vi som de første gået i gang med at se på en bedre og billigere vandrensning sammen med Novozymes/Novo Nordisk, som er en af vores helt store kunder. Jeg ser frem til, vi kan være med til at gøre virksomhederne i Kalundborg mere konkurrencedygtige. Både økonomisk og når det gælder bæredygtighed”, siger Hans-Martin Friis-MøllerKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0