AnnonceLuk annonce
62 nye ferieboliger på vej

09-07-2020

Mullerup Havn, hvor de 62 ferieboliger skal bygges.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Mullerup Havn er under udvikling, og planen er, at stedet skal blive til et lille ferieparadis, når 62 ferieboliger bliver bygget til efteråret. Stedet kommer bl.a. til at byde på en lystbådehavn, smuk natur, badestrand samt de nye ferieboliger.

Ejendomsudviklingsselskabet Maycon står for udviklingen af 62 nye ferieboliger, der bliver opført i henhold til lokalplanen. Ifølge Maycon er arkitekturen på stedets præmisser. Oprindeligt skulle der have været bygget 48 ferieboliger, men på et nabomøde i midten af juni, informerede ejendomsudvikleren om, at der vil blive bygget 62 boliger på havnen i løbet af efteråret.

Maycon skriver i en pressemeddelelse, at planen er, at bygge ferieboliger med moderne komfort og de faciliteter, som er attraktive for ferie- og badegæster, cyklister, kitesurfere samt havkajakroere.

Udvikling i Mullerup

Mullerup Strand bliver navnet på ferieboligerne, der står klar til feriesæsonen 2021 ved Mullerup Havn. 

”Indtil for ganske nyligt fremstod stedet lidt slidt. Men nu tager udviklingen fart i Mullerup. I første omgang er havnens pejlemærke, Skipperkroen, blevet renoveret og genfødt som badehotel, og alle udendørs arealer er forskønnet med ny belægning. Flere parkeringspladser. Ny belysning og ny beplantning,” skriver Maycon i en pressemeddelelse.

Det glæder Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), at de planer, som blev lagt for udvikling af havnen for 14 år siden, nu tager form.

”Jeg bor selv 700 meter fra havnen, og var i sin tid med, da Gørlev Kommune lavede lokalplan for området i 2006. Kommunen har også investeret byfornyelsesmidler i at få fjernet gamle, udtjente produktionsbygninger. Fra kommunens side kan vi kun skabe rammer og retning. For at udviklingen sker, skal nogen tage udfordringen op, og jeg er bare så glad for, at det sker nu. Det kommer til at berige detailhandlen i Gørlev, at vi får nye feriegæster. Desuden er jeg nok ikke den eneste herudefra, som synes, det er rigtigt rart, at Mullerup Havn nu for alvor opgraderes,” siger Martin Damm.

Nye huse i pagt med stedets charme

”Designet af de nye feriehuse på Mullerup Havn skaber en balance, hvor de eksisterende elementer respekteres og en ny historie fortælles. Den bagerste bebyggelse fremstår som etage-skipperhuse, mens husene nær kysten er planlagt yderligere, så de får en skarpere form via tilbagetrækninger i saddeltagsformen. Dette giver bebyggelsen en moderne profil samtidig med, at tilbagetrækninger giver plads til små hyggelige nicher og terrasser, som giver et særligt miljø og binder de forskellige typer af bygninger sammen,” siger Christian Bay-Jørgensen, som er arkitekt og indehaver af Bay Arch.

Christian Bay-Jørgensen påpeger også, at der er gjort meget ud af at placere den nye bebyggelse helt optimalt i forhold til solens vandring, sådan at terrasserne praktisk taget har sol fra solopgang til solnedgang.

Fakta om projektet

Mullerup Strand er 62 attraktive ferieboliger i et og to plan med Mullerup Havn og Badehotellet Skipperkroen som nærmeste nabo. Bebyggelsen opføres i løbet af efteråret 2020 og vil være klar til indflytning før sommeren 2021. På feriehusenes fællesarealer etableres orangeri med sauna og et udendørs spabad.

Fakta om Mullerup Havn

Mullerup Havn ligger i positionen 55° 29′ 37″ N, 11° 10′ 27″ E. Den kan anløbes om dagen. Havnen i Musholm Bugten har plads til 90 lystbåde. Den blev grundlagt i 1837 og har gennem årene gennemgået omfattende renovering og fremtræder i dag som en moderne, privatejet havn, der både kan betjene bådejere og lystfiskere samt andre med tilknytning til vandet. Der er bl.a. el på broerne og vandslanger ved alle pladser. Slæbested og gæstebro. Bad og toilet til havnens lejere. På de grønne områder er der grillpladser. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0