AnnonceLuk annonce
Dialogmøde: Motorvej til Kalundborg er en nødvendighed

12-02-2019

De to lokalvalgte folketingspolitikere Rasmus Horn Langhoff (A), til højre, og Jacob Jensen (V), er inviteret til dialogmøde med en lang række transport- og transportintensive virksomheder. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

De to lokalvalgte folketingspolitikere Rasmus Horn Langhoff (A) og Jacob Jensen (V), er inviteret til dialogmøde med en lang række transport- og transportintensive virksomheder, tirsdag i næste uge, hvor der skal sættes fokus på nødvendigheden af at sikre den fornødne finansiering til reelt at få etableret den sidste strækning af rute 23 som motorvej.

”Vi er en gruppe repræsentanter for flere transport- og transportintensive virksomheder langs rute 23, der gerne vil invitere jer til et dialogmøde med fokus på behov og muligheder for en hurtig etablering af motorvej på den tilbageværende strækning af rute 23. Samtidigt vil vi gerne sætte fokus på nødvendigheden af at sikre den fornødne finansiering til reelt at få etableret den sidste strækning af rute 23 som motorvej,” sådan skriver en lang række af virksomheder i en invitation til de to lokalvalgte folketingspolitikere, Rasmus Horn Langhoff (A) og Jacob Jensen (V), som har takket ja til at deltage i et dialogmøde på tirsdag i næste uge, d. 19. februar, hos Kalundborg Havn.

”Der kommer snart et valg, så det er for at holde et pres og holde fokus, at de to lokalvalgte politikere er inviteret, og for at sende et signal om at erhvervslivet står sammen på Kalundborgegnen,” siger Jens Lerager, erhvervschef, Kalundborgegnens Erhvervsråd, og fortsætter,

”Det har hidtil været Novo Nordisk, Kalundborg Havn og Kalundborg Kommune der har presset på for at få motorvej helt til Kalundborg, men det er også vigtigt at de øvrige virksomheder kommer på banen, så politikerne kan se at der er et bredt ønske om motorvej hele vejen til Kalundborg.”

Rute 23 er i dag en flaskehals for vækst i Kalundborgområde. Trængsel og forsinkelser er ikke kun til gene for dem der holder i køen og venter. Det har stor betydning for de virksomheder, der enten må tilpasse deres produktion til leverancerne eller som forsinkes – og dermed taber penge – når lastvognen med gods eller personbilen med medarbejderen ikke når frem.

”Helt galt går det, den dag medarbejderen søger væk fra området, fordi pendlingen bliver for besværlig. Vi ved, at der er en øvre tidsgrænse for, hvor langt vi er villige til at pendle. Det betyder også, at hvert minuts forsinkelse på rute 23, betyder en indskrænkning af det opland vores virksomheder kan trække arbejdskraft fra. Når pendlingsoplandet bliver mindre, daler vores muligheder for at finde de rigtige medarbejdere og for at drive effektive virksomheder. Vi, der er afsendere på denne invitation, driver virksomheder, der er helt og aldeles afhængige af effektive transportmuligheder,” skriver virksomhederne i invitationen til politikerne.

Til dialogmødet med de to folketingspolitikere deltager følgende firmaer:

Kalundborg Havn, Anders Nielsen & Co. Transport, Avista Oil, Equinor, Gammelrand, Johs. Rasmussen Transport, Svebølle A/S, Malmos Landskaber, Schultz Shipping, Shipping.dk, Obel Transport, Frode Laursen og Kalundborgegnens Erhvervsråd.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0