AnnonceLuk annonce
Et helt specielt kammeratskab

19-06-2021

Lørdag formiddag fejrede Vestsjællands Brandvæsen Kalundborg René Zebula og Dennis Thulstrups 25 års jubilæum som brandmænd. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-klaundborg.dk

Lørdag formiddag var alle brandfolkene med nær familie fra Vestsjællands Brandvæsen samlet på brandstationen i Kalundborg, hvor de fejrede René Zebula og Dennis Thulstrups 25 års jubilæum som brandmænd.

25 år som brandmænd. Det kan både 49-årig René Zebula og 50-årig Dennis Thulstrup skrive på visitkortet. Faktisk har Dennis Thulstrup 26 års jubilæum, men man har først kunne fejre det nu grundet COVID-19.

Kammeratskabet er altafgørende

De to herrer er begge enige om, at det er en livsstil. Enten fungerer man rigtig godt med at være deltids brandmand eller også er det slet ikke noget. Derudover fremhæver de begge kammeratskabet mellem alle brandfolkene på stationen, som noget helt unikt.

Det er helt bestemt en livsstil, enten kan man, eller så kan man ikke. Man har vagt hver 2. uge, døgnets 24 timer, og der skal man være klar til at rykke ud uanset, hvad man foretager sig,” siger Dennis Thulstrup, og bliver suppleret af René Zebula: ”Det er helt klart noget, som man vælger til, og familien skal også være med på, at man arbejder, som man gør.”

De to er ligeledes enige om, at jobbet som brandmand til tider kan være hårdt, og at man oplever ting, som man helst var foruden indimellem, men at kammeratskabet og en god ledelse er altafgørende for, at det fungerer. 

”Kammeratskabet, som vi har, er helt specielt, og betyder også rigtig meget. Man kan altid snakke med hinanden om tingene. Der er altid nogle, der forstår, og har man brug for mere hjælp end, hvad kollegaerne kan give, kan man også få det,” fortæller René Zebula.

Per Hasselbalch, der er stationsleder ved Vestsjællands Brandvæsen Kalundborg beskriver også det gode venskab mellem brandfolkene på stationen, som et broderskab: ”Uden at det skal lyde åndssvagt, så er det altså et slags broderskab, vi her herude. Vi hjælper hinanden, hvor vi kan, og har det godt sammen. Man kan ikke være i det her job, hvis man ikke har gode kollegaer.” 

Han fortæller endvidere, at på stationen i Kalundborg er der faktisk 12 ud af 18 brandmænd, der har været der i 25 år. Nogle har endda været brandmænd i 30 og 35 år. Han selv har snart været på stationen i 40 år.

Gør en forskel

Men for brandfolkene handler det i sidste ende om at gøre en forskel. Det handler om at hjælpe samfundet. Hjælpe sine medmennesker, når de er i nød.

”Vi gør det her, fordi vi kan hjælpe. Vi kan gøre en forskel, og det er den del af jobbet, der giver mening. Selvfølgelig er det også horn og blink, men i sidste ende er en god dag, hvor man har kunne gøre en forskel, og det er gået godt,” siger René Zebula, og bliver suppleret af Dennis Thulstrup: ”Man husker de gode oplevelser, ligesom man desværre også husker de mindre gode. Men glæden ved at kunne hjælpe andre, det er det, det handler om."

Vestsjællands Brandvæsen Kalundborg får i øvrigt fire nye brandfolk pr. 1 september. Tre mænd og en kvinde, hvilket er den første kvindelige brandmænd i mange år på stationen. Det glæder stationslederen: ”Vi har desværre ikke haft så mange kvinder som brandmænd herude, men nu får vi en, og det er vi glade for. Håber, at hun også bliver glad for jobbet, og at der kommer flere kvinder med tiden.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0