AnnonceLuk annonce
Læserbrev: Willum viser LA’s sande jeg, og vil stjæle som tyv af natten.

17-05-2017

Læserbrev:

Det er besluttet i 2013 af et stort flertal i folketinget sammen med den daværende regering, at Nordvestbanen Roskilde – Kalundborg skal elektrificeres og hastighedsopgraderes til 160 km/t, så togturen Kalundborg – København kan komme ned på en time. Det er en del af den såkaldte timeplan.

Elektrificeringen af strækningen medfører en række fordele. Hele det Sjællandske hovednet ender med at være elektrificeret. Dermed kan DSB nøjes med at indkøbe en slags elektrisk togmateriel der kan køre 160 km/t. Elektriske tog er både billigere i drift og indkøb. De er mere stabile og frem for alt kan de køre på grøn strøm. Både for naboer til banen og passagererne, vil man opleve mindre støj og mindre partikler. Især på Nørre Port i København betyder det rigtig meget.

Elektrificering vil også gøre, at en regional bane på hovednettet som den fra Roskilde til Kalundborg, vil blive interessant for gods igen. Noget der for Kalundborg er meget vigtigt, i kraft af, at det er Sjællands dybvandshavn, samt at havnen får en større og større andel af det Sjællandske container marked.

Kalundborg og København rummer Sjællands to vigtigste industriområder. Selvfølgelig skal de være forbundet med både god togforbindelse og motorvej.

Willum og LA er stærk modstander af alt offentlig transport og i øvrigt fuldstændig ligeglad med den grønne omstilling, så længe Rusland sælger olie og gas. Så det er ikke nogen overraskelse, at han øjner sin chance, for lige at hapse de 1,4 mia fra elektrificeringen, til at opfylde regeringsgrundlagets pasus om at rute 23 skal opgraderes til motorvej. Men fingrende væk fra kagedåsen Willum og LA. Motorvejen er en god forretning for samfundet i sig selv, så du skal ikke blande de ting sammen. Kom i stedet i arbejdstøjet og få fundet de 1,4 mia til at opfylde jeres eget ønske i regeringsgrundlaget.

Jeppe Sørensen (R), Folketingskandidat Storkreds Sjælland

Kommunalbestyrelsesmedlem Kalundborg.

 Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0