’Volbeat Jam’ tvunget til at skifte navn

Guitar Rebels. Foto: privat.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I efteråret sidste år gik kopibandet ’Volbeat Jam’ i luften med bl.a. Martin Bidstrup fra Kalundborg på trommer. Bandet har imidlertid i løbet af juleferien skiftet navn, da organisationen bag Volbeat ikke brød sig om, at kopibandet lænede sig så meget op af originalen, at man kunne tage fejl.

”…de (bandet) ser beklageligvis ikke noget positivt i, at nogen måtte tro, at I er den ’ægte vare’, og køber billet til en koncert eller festival i den tro, at I er det.”

Således lød en af linjerne i den E-mail, som det tidligere’ Volbeat Jam’ modtog, fra organisationen bag Volbeat, kort før jul. Ifølge organisationen lå både kopibandets navn og logo i farezonen mht. krænkelse af rettigheder.

”Vi talte med vores samarbejdspartnere, og vurderede, at dette ikke umiddelbart kunne afgøres uden et retsligt efterspil. Vi valgte dog, uden tøven, at rette ind, for vi vil gerne være på god fod med de mennesker, som vi egentlig i sidste ende hædrer med vores show,” siger Martin Bidstrup.

Læs også: De første navne til Kalundborg Rocker 2016

Nyt navn

’Volbeat Jam’ blev dermed til ’Guitar Rebels’, og det endda ret hurtigt, da de hande otte dage ifølge advokaten bag E-mailen. Det betyder fremadrettet en masse ekstra arbejde i forbindelse med, at man nu ikke længere må benytte den eksisterende grafik-  hverken af bandet selv, eller af de arrangører, der har booket dem til sommer.

”Navnet ’Volbeat Jam’ og den tilhørende grafik må ikke benyttes fremadrettet, hverken af os, eller af de arrangører, der har booket os. Det håber vi, at alle vil være med til at respektere, og vi beklager selvfølgelig ulejligheden,” siger Martin Bidstrup.

Guitar Rebels ved, at mange allerede har offentliggjort deres optræden i forbindelse med forskellige arrangementer,  og vil derfor meget gerne være behjælpelige med at få viderebragt informationen om, at bandet har skiftet navn.

”Vi har også i på vores Facebook profil offentliggjort et opslag omkring navneskiftet, som alle meget gerne må dele, så vi undgår yderligere problemer fremadrettet,” siger Martin Bidstrup.

Læs også: Volbeat Jam - fra Vestsjælland til hele Danmark

Lyden kan ingen dog pille ved, og Guitar Rebels har tænkt sig at fortsætte i samme spor.

”Heldigvis kan ingen ændre ved vores show og vores lyd, og den vil fortsat være både høj, tung og lige i skabet,” siger Martin Bidstrup.

’Guitar Rebels’ består af:

Martin Bistrup, Kalundborg: Trommer

Jimmy Thor Jensen, Sorø: Forsanger, guitarist

Niels Madsen, Køge: Bass

Jonas Lorentzen, Næstved: Guitar og vokal sanger/ kor

Læs også: Martin fra Kalundborg med i Volbeat cover band

Del