AnnonceLuk annonce
Virtuel julegudstjeneste

19-12-2020

Fredag formiddag var der virtuel julegudstjeneste for Kalundborg Friskole. Sognepræsten var Helga Tidemann Jensen fra Årby Kirke.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Ligesom på mange andre skoler gik eleverne på Kalundborg Friskole på juleferie fredag den 18. december, men det traditionelle kirkebesøg blev noget anderledes i år grundet COVID-19.

Til trods for COVID-19 var der også i år julegudstjeneste for Kalundborg Friskole, dog i form af en virtuel gudstjeneste.

”Selvom vi ikke må møde op fysisk, skal vi da holde fast i vores tradition med at sige god jul i kirken. Noget af det første, vi blev enige om, da landet lukkede ned i foråret var, at vi ikke ville aflyse arrangementer, som den første løsning, men hele tiden tænke: "Hvad kan vi så gøre?". Og der er ingen tvivl om, at det har trukket tænder ud hos personalet hele tiden at prøve at tænke nyt oveni, bare for at få en hverdag til at hænge sammen,” fortæller Skoleleder René Tholander.

Sognepræst ved Årby Kirke, Helga Tidemann Jensen, sagde heldigvis ja til at holde gudstjeneste, næsten som hun plejer, for Kalundborg Friskole. Den eneste forskel var, at alle kirkegængerne sad i klasserne eller hjemme foran skærmene. Skolens 0.-4. klasse fik uddelt sanghæfte i skolen og fulgte med på projektor i klasserne. 5.-9. klasserne var med via Google Meet hjemmefra. I kirken var der således kun de mennesker til stede, som det var nødvendigt for, at skolen kunne transmittere ud.

Normalt kan forældre og bedsteforældre ikke deltage i julegudstjenesten i Årby Kirke på årets sidste skoledag sammen med alle eleverne fra Kalundborg Friskole, grundet pladsproblemer. Men i år var det således ikke et problem, da alle kunne være med hjemmefra eller i klasselokalet. 

Julegudstjenesten begyndte kl. 11 fredag den 18. december, hvor der blev sunget ’Et barn er født i Bethlehem’ samt ’Dejlig er jorden’. Sognepræst Helga Tidemann Jensen sagde et par ord og læste op fra juleevangeliet.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0