AnnonceLuk annonce
Virtuel Fremtidsbazar 

17-11-2020

Den 23. november bliver der afholdt virtuel fremtidsbazar.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Når man kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, og gerne vil begynde på en erhvervsuddannelse, skal man først vælge hvilken fagretning, man gerne vil begynde på. På EUC Nordvestsjælland udbyder man ni forskellige fagretninger, blandt andet: ”Industri og miljø”, ”Business” eller ”Gastronomi og natur.”  Men hvad har de elever, der går på disse fagretninger, at sige til de elever, der skal til at vælge ungdomsuddannelse? Det kan man finde ud af til den virtuelle fremtidsbazar den 23. november.

Det er EUC Nordvestsjælland, der er arrangør, og der sendes live ud til 8., 9., og 10. klasser i Holbæk, Odsherred og Kalundborg Kommune den 23. november kl. 9 – 10.30.

En coronavenlig fremtidsbazar

Den virtuelle Fremtidsbazar er udviklet som en skoleaktivitet, som klasserne kan deltage i fra eget klasselokale med deres lærer. Aktiviteten fungerer derfor som et corona-venligt alternativ til EUC Nordvestsjællands store uddannelsesmesse ”Fremtidsbazar,” der finder sted hvert år i november, og hvor alle ungdomsuddannelserne i Odsherred og Holbæk er repræsenteret med en stand. 

Messen har haft stor succes hvert år med et stigende antal besøgende fra år til år. Det er primært elever i 8., 9. og 10. klasse, der har besøgt messen for at blive klogere på deres fremtidsmuligheder. I år er den virtuelle Fremtidsbazar anderledes, da den har fokus på EUC Nordvestsjællands fagretninger på grundforløb 1, da det er dem, som eleverne skal vælge imellem, når de vil søge ind på en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse. 

Derfor vil EUC Nordvestsjælland gøre eleverne klogere på, hvilke uddannelsesmuligheder fagretningerne på grundforløb 1 åbner op for, samtidig med at gøre fagretningerne mere nærværende for eleverne. Det sker gennem elev-til-elev formidling og personlige fortællinger, da det er EUC Nordvestsjællands nuværende grundforløb 1’ere, der kommer til at give eleverne i grundskolen et indblik i, hvad de forskellige fagretninger indebærer. Derudover vil eleverne også fortælle om hvorfor de har valgt en erhvervsuddannelse, og hvad de drømmer om i fremtiden. 

De fleste åbent hus-arrangementer og brobygning er aflyst i øjeblikket, og derfor er den virtuelle Fremtidsbazar en enestående mulighed for eleverne i 8., 9., og 10. klasse at blive klogere på, hvilke muligheder en erhvervsuddannelse åbner op for, og hvordan det er at gå på en erhvervsuddannelse,” fortællerChef for kommunikation og skolesamarbejde, Cecilie Bovell.

Arrangementet er gratis for skolerne at deltage i, og det foregår på Teams. Linket til arrangementet findes under begivenheden ”Virtuel Fremtidsbazar” på EUC Nordvestsjællands hjemmeside: eucnvs.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0