AnnonceLuk annonce
Virksomheder udsat for hackerangreb

08-03-2017

Hackerne forlanger penge for at virksomhederne kan få deres filer tilbage. Foto: Kalundborgegnens Erhvervsråd

Af Jens Nielsen

Falske e-mails er i omløb og et forkert klik på et link i mailen kan ødelægge din computer og blive en rigtig dyr fornøjelse.

Kalundborgegnens Erhvervsråd har netop udsendt en e-mail med en advarsel til deres medlemmer om et hackerangreb via e-mail kontoen. Flere medlemmer har henvendt sig til erhvervsrådet om at de har modtaget en e-mail fra firmaet e-conomic.dk som afsender, hvor der står, ”varen er afsendt” – og med et link til at se nærmere.

Åbner man dette link bliver ALT hvad der ligger på computeren krypteret – og der kommer en besked på skærmen.

”Vi har krypteret dine filer med CryptOLOcker. Dine vigtige filer blev krypteret med vores CryptOLOcker virus. Dine filer er tilbage er til at betale os. Ellers vil dine filer blive tabt”, står der på ikke helt korrekt dansk.

Erhvervsrådet har modtaget følgende e-mail fra e-conomic.dk, som er et net baseret regnskabsprogram, Der er i øjeblikket falske mails med e-conomic som afsender i omløb. Hvis du har modtaget en mail, der refererer til en ordre fra os, skal du ikke klikke på linket i mailen, men blot slette den”.

Hos det lokale IT firma 2do edb kender man udmærket til problemet,

”Vi har set samme type virus mange gange hos vores kunder, og vi har prøvet at betale hvad hackerne forlanger, nogle gange går det godt og computeren låses op, andre gange sker der ingen ting, og så er der kun en total gen installation af computeren tilbage, samtidig med at alt er væk, billeder, e-mail, dokumenter, alt”, fortæller Danny Månsson, medindehaver af 2do edb.

Danny Månsson siger at man skal sørge for at computeren hele tiden er sikret med antivirus, men han ved også godt at hackerne hele tiden er et skridt foran, så det bedste råd er,

”Vi kan ikke sige det tit nok, sørg nu for at lave back up, så kan det godt være det koster en gen installation, men så findes alle filer stadig” Siger Danny MånssonKlik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0