AnnonceLuk annonce
Færdig med folkeskolen og hvad så?

06-11-2019

Her billede fra sidste års uddannelses- og lærlingemesse i Kalundborhallen. Arkivfoto: Jens Nielsen

Kalundborghallerne danner rammerne om uddannelses- og lærlingemessen, hvor unge sammen med deres forældre kan få vejledning om uddannelsesmulighederne efter folkeskolen. Både uddannelsesinstitutioner og virksomheder står klar med svar på de spørgsmål, der måtte komme.

Uddannelses- og lærlingemessen blev afholdt for første gang sidste år. Erhvervsrådet satte fokus på manglen på faglært arbejdskraft og behovet for at uddanne flere håndværkere og UU havde, og har stadig, til formål at vejlede elever fra folkeskolen og deres forældre om uddannelsesmulighederne. Ca. 300 elever og forældre kom forbi og fik nogle gode snakke ved standene, hvor uddannelsesinstitutioner fra det meste af landet samt lokale virksomheder stod klar til at præsentere deres uddannelse/virksomhed. Vi regner med, at ligeså mange eller endnu flere vil komme forbi denne gang.

Messen giver elever i 7. – 10. klasse og andre unge mulighed for, evt. sammen med deres forældre, at tale med vejledere og elever fra 10. klasse-tilbud, erhvervsuddannelser og gymnasier. Hertil kommer uddannelser indenfor forsvaret, sprogrejser og søfartsuddannelser.

For unge, der allerede er i gang med en ungdomsuddannelse, vil der være mulighed for at få information om de videreuddannelsesmuligheder, der er i nærområdet, idet såvel Syddansk Universitet Slagelse og Professionshøjskolen Absalon deltager.

UU Kalundborg tilbyder desuden et oplæg om adgang til og forskellen på de forskellige gymnasiale uddannelser.

Der vil være konkurrencer på nogle af standende med præmier. Så der er andet at få med hjem end viden om dine uddannelsesmuligheder.

Virksomheder på messen

Messen giver også adgang til at snakke med lokale virksomheder og deres lærlinge om, hvordan hverdagen er, når man er under uddannelse i en virksomhed. Der er mange brancher repræsenteret på messen, og der er plads til endnu flere.  

Hvornår: den 25. november 2019 kl. 15.30 – 19.00.

Hvor: Kalundborghallernes hal 1, benyt indgang D fra Munkesøgade.

Arrangører: UU Kalundborg og Kalundborgegnens Erhvervsråd.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0