AnnonceLuk annonce
Vintermaraton i kulde og blæst

14-01-2018

De frivillige ved depoterne til vintermaraton i Kalundborg havde godt med tøj på i dag. Foto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dag var der igen vintermaraton i 5 Tårns Motion, hvor deltagerne kl. 10 mødtes ved klubhuset i Ellinglund i et koldt og blæsende vintervejr. Nogle løb maraton, andre halvmaraton, og 10 km. ruten var også ret populær.

Som de sidste mange år var der igen i år vintermaraton i 5 Tårns Motion, hvor 247 løbere løb af sted fra Ellinglund kl. 10. Der var forskellige distancer, 65 løb maraton, 123 halvmaraton og 59 snuppede en 10 km.

”Det er dejligt at se, at så mange støtter op om vores løb, også selv om, der efterhånden er rigtig mange løb i Danmark. I år er der 1.000 officielle maratonløb fx, og det gør selvfølgelig, at der kommer færre til løbene rundt omkring, fordi der efterhånden er så mange løb alle vegne,” siger formand for 5 Tårns Motion, Erik Johnsen.

De mange løbere trodsede gråvejr og en strid kold blæst, men ved depoterne, hvor flere af løbeklubbens medlemmer frivilligt stod og delte drikkevarer og lidt sødt ud til løberne, når de kom forbi, var det nok noget sværere at holde varmen. Alle, i seniordepotet, som det blev kaldt, var enige om, at de hellere ville løbe i sådan et vejr, end at stå stille i så mange timer.

Gratis maratontræning med 5 Tårns Motion

5 Tårns Motion tilbyder gratis maratontræning, som en del af et samarbejde med Sparta frem mod Copenhagen Marathon i maj. 5 Tårns Motion er nemlig en blandt ti klubber i Danmark, der er gået sammen med Sparta om at gøre rigtig mange løbere klar til Copenhagen Marathon søndag den 13. maj.

”Alle er velkomne, og til hver træningslørdag er der fartholdere i forskellige hastigheder, forplejning og væskedepoter. Vi løber lørdage i ulige uger fra lørdag den 20. januar og det er med udgangspunkt i 5 Tårns Motions klubhus i Ellinglund,” siger træner Finn Ottesen.

Princippet bag træningsfællesskabet er, at man løber træningslørdagen sammen, og turene er typisk fra 10 km og op til 25-30 km lange, når man nærmer sig maratondagen. Selve løbeprogrammet er udviklet af Sparta, som er Danmarks største løbsarrangør. Indlagt i træningsforløbet er foruden socialt fællesskab og hygge, også konkurrence om startnumre til Copenhagen Marathon.

Med over 10.000 løbere og over 100.000 tilskuere ude på ruten er Telenor Copenhagen Marathon en kæmpe folkefest igennem både Københavns og Frederiksbergs gader.

Man behøver ikke tilmelde sig løbetræningen på forhånd, men blot møde op i løbeklubben. Første gang er lørdag den 20. januar kl. 10. fra klubhuset i Ellinglund.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0