AnnonceLuk annonce
Vintermaraton for de seje

08-01-2017

5 Tårns Motion i Kalundborg satte kl. 10 søndag formiddag gang i det første maratonløb i år. Foto: Gitte Korsgaard

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tårns Motion i Kalundborg satte i dag, traditionen tro, gang i årets første maratonløb, og opbakningen var stor.

I formiddag lagde 5 Tårns Motion ud med Vintermaraton, som altid på denne tid af året. Sidste år deltog 103, i år var der mere end 250 deltagere – både fra lokalsamfundet, men også fra mange andre egne af Danmark og endda Sverige.

”Vi har været bedre til at brande løbet på Facebook end tidligere, og det har været effektivt. I onsdags var der 162 tilmeldte, så skrev jeg lige endnu et opslag på Facebook og fredag var vi på 235. Derudover er der altid nogle, der tilmelder sig i sidste øjeblik, samt der er nogle, der dukker op på selve dagen, der ikke er tilmeldt. Men vi skal være glade for den store opbakning, for generelt falder tilmeldingerne til løb i øjeblikket, fordi der er så mange om buddet,” siger formand for 5 Tårns Motion, Erik Johnsen.

Vejret var også med løbeklubben trods kulde og endnu lidt sne hist og her. I går var det meget glat mange steder, men i dag var meget sne og is væk, og solen tittede frem, da løberne satte i gang kl 10 i formiddag.

”Vi er heldige mht. vejret, men lidt sne havde nu været fint nu det er et vinternmaraton, men det er heldigt, at vi ikke har de glatte veje som i går,” siger Erik Johnsen.

Ruten er ikke en rute, der er oplagt til rekorder, da løberne skal over et par gode bakker i Trøjelykkeområdet og efterfølgende ud at løbe i Nostrup Bakker, inden turen går retur til Ellingelund, hvor 5 Tårns Motion har deres klubhus.

”De løber ud af Glm. Røsnæsvej, op over Trøjelykkekvarteret, mod Nyrupskolen, og ud til golfbanen og Nostrup, inden de skal retur. Dog er der også en 10 km rute, de skal ikke ud forbi bakkerne i Nostrup,” fortæller Erik Johnsen.

Stjålne skilte

Erik Johnsen og de andre i løbeklubben er dog godt trætte af, at man ikke kan have sine ting i fred. Mange af de skilte, de havde sat op langs ruten forleden, var blevet stjålet, og i går aftes måtte de igen ud og sætte skilte op.

”Jeg forstår det ikke. Man kan jo ikke bruge dem til noget, og det er virkelig irriterende for os, der skal bruge ekstra tid på den slags,” siger han.

I øvrigt blev der også sat danmarksrekord på søndagens vintermaraton, da en deltager løb sit maratonløb nummer 800.

5 Tårns Motion bød i dag på 10 km rute, halvmaraton og maraton, og ingen skilte manglede. 5 Tårn Motion byder på mange flere løb, herunder også maratonløb i 2017. Læs mere om 5 Tårns Motion her www.5taarnsmotion.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0