AnnonceLuk annonce
Vind i håret og en gratis kop kaffe

06-04-2017

Kaptajn Lise Anhøj sammen med Bent Hansen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Lokalrådet på Reersø har nu sørget for at de ældre borgere på øen kan få vind i håret, onsdag blev en helt ny rickshaw præsenteret ved Reersø kro.

Sidste år blev en afdeling af ’Cykling uden alder’ startet op i Kalundborg, et projekt, hvor frivillige piloter cykler rundt med de ældre på kommunens plejecentre i rickshaws, så også de mennesker, der ikke selv kan cykle får lidt vind i håret.

På Reersø mente Lokalrådet at de ældre på øen også skulle have mulighed for at få vind i håret, selv om der ikke er et plejecenter på Reersø, derfor søgte Lokalrådet, Trygfonden om penge til en rickshaw cykel, så også de ældre borgere på Reersø kunne komme på tur.

Trygfonden var meget velvillig og har doneret de 40.000 kr. som cyklen koster. Onsdag eftermiddag præsenterede Lokalrådet så den nye rickshaw. Med på første tur fra garagen og til Reersø kro, var Bent Hansen, borger på Reersø. Efter fotoseancen kom kroejer Jens Nielsen med ombord sammen med Bent Hansen, på en lille tur til havnen på Reersø.

”Cyklen skal være til gavn for de ældre borgere som bor på Reersø”, fortalte Lise Anhøj, som er kaptajn på den nye rickshaw, og som også skal stå for at uddanne de kommende piloter.

Der er allerede tre piloter tilknyttet den nye rickshaw på Reersø, men der er absolut plads til flere, som kunne have lyst til at køre en tur med en ældre medborger.

Gratis Kaffe

Reersø Kro er også involveret i det nye cykelprojekt, det er nemlig sådan at når en pilot er ud at cykle med en ældre borger, og turen går forbi kroen, så tilbyder kroejer Jens Nielsen, såvel pilot som den ældre, en kop gratis kaffe, det giver lige et hyggeligt afbræk i cykelturen.

”Vi skal nu have fat i hjemmeplejen som kører her på Reersø, for selvfølgelig kender vi rigtigt mange af borgerne, men de kommer hos de ældre borgere som ikke har så let ved at komme ud, så vi regner med at de kan hjælpe med at få udbredt kendskabet til den nye cykel”, fortæller Petra van Kleef, formand for Reersø Lokalråd.

Lokalrådet på Reersø forestiller sig at turene kan gå til Reersø Havn, eller måske en tur til Ornum og Bjerge Strand, hvor der jo bl.a. er et is hus.

”Faktisk burde der være strøm nok til at vi også kan køre en tur til Gørlev, fx til en torve lørdag i sommermånederne”, siger Lise Anhøj, kaptajn på den nye rickshaw.Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
0