AnnonceLuk annonce
´Vildt irriterende, at man ikke må kramme´

22-04-2020

Michelle Boll, mor til Milla og Jessa, er godt tilfreds med hele forløbet med genåbning af skolen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det er snart en uge siden at de mindste elever startede i skole igen, og både forældre, børn, lærere og skoleleder er enige om at det er gået rigtigt godt, selv om der er nye regler og udfordringer.

Det er en lille uge siden at TV-Kalundborg var med til ’første skoledag’ på Årby Skole, efter at eleverne igen fik lov til at møde i skole. Onsdag morgen var vi tilbage for at høre om hvordan det egentligt er gået, nu hvor det er blevet mere hverdag.

Det er dejligt at være tilbage sammen med klassekammeraterne,” siger Milla fra 2. klasse, og veninden Siff supplerer, ”Det er vildt irriterende, at man ikke må kramme og give high five, og man skal hele tiden vaske hænder og holde afstand, der er vildt mange regler.”

Og så er begge veninder enige om, at det har været kedeligt at gå hjemme i så lang tid.

”Det har været vildt kedeligt, og man skulle hele tiden lave lektier,” fortæller Milla, og Siff vil gerne have sin mor skiftet ud med klasselæreren.

”Min mor hun var en streng lærer, så foretrækker jeg hellere at vores lærer Henrik bor hos os,” siger Siff.

Henrik Birk Nielsen, der er klasselærer for 2. klasse, er også glad for at være tilbage på skolen.

”Det har været noget anderledes at skulle undervise hjemmefra, så det har været rart at komme tilbage, det er bare nemmere,” siger klasselæren, og fortsætter,

”Det går fint, børnene har været meget lydhør på de instruktioner vi havde, og de følger det, de gør det bare, og så går vi meget op i at holde afstand, så vi kan ikke lave krammelage og tumlelege, den går ikke, men de har savnet hinanden, så det er virkeligt svært, og der er selvfølgelig udfordringer, men jeg synes det er gået godt.”

Frygt er helt ubegrundet

Michelle Boll, der er mor til Milla og lillesøster Jessa, har også kun rosende ord til skolen, og den frygt mange forældre havde for at sende børnene i skole, er helt ubegrundet mener hun.

”Myndighederne gør jo ikke noget for at skade nogen, jeg bliver lidt træt af alle dem som skriver på Facebook, at deres børn ikke skal være forsøgskaniner, alt har fungeret, lærerne har stået og taget imod hver morgen, så man har virkeligt følt sig velkommen, og de har fået en perfekt hjemmeundervisning,” fortæller Michelle Boll, der var nødt til at hende sine børn en time tidligere den første dag, end ellers planlagt, fordi der simpelthen blev for stille, men nu er det blevet hverdag igen i familien.

Stolt og lettet skoleleder

Udover elever, forældre og lærere, er også skolelederen tilfreds med genåbningen af skolen.

"Det er gået rigtigt godt, der har ikke været en eneste forældrehenvendelse, lærerne har været omstillingsparate, så jeg er stolt og lettet over forløbet, og fra, at alt drejede sig om corona, er der nu også tid til at tænke på undervisningen,” siger Trine Hjort Bonde, konstitueret skoleder ved Årby Skole.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0