AnnonceLuk annonce
Vilde blomster i massevis

08-09-2020

Den 10. september er der såning af vilde blomster på grøftekantsstrækningen på Ågårdsvej ved Gørlev.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Den 10. september kl. 15 skal der sås vilde blomster på grøftekantsstrækningen på Ågårdsvej ved Gørlev. Borgmester Martin Damm sår de første frø, og alle er inviteret til at deltage.

I juni såede Dansk Naturfredningsforening Kalundborg (DN) 34 forskellige vilde danske blomsterarter tyndt ud på grøftekantsstrækningen på Huslodsvej lidt uden for Gørlev. Kalundborg kommune havde skrabet det øverste næringsrige muldlag væk. DN havde holdt strækningen som bar muld et lille års tid for at hæmme den mere aggressive og uønskede vegetation. Vi fik spredt et tyndt lag grus ud, hvorefter de mange forskellige blomsterfrø af danske vilde blomster blev sået og kultiveret ned. Trods varme og langvarig tørke blomstrer grøftekanten flot.

”Man kan medbringe en rive eller kultivator, hvis man vil give en hånd med, og ellers er man velkommen til blot at nyde, at vi har igangsat forsøg med at gøre vores grøftekanter mere blomstrende,” skriver DN Kalundborg i deres nyhedsbrev.

Martin Damm vil ligeledes opsætte infotavler, så ingen behøver undre sig over, hvad det er, der sker på netop denne grøftekantstrækning.

Formålet med projekt ”Flora og Fauna pletter” er, at hjælpe naturen med, at gøre grøftekanterne mere blomsterrige til glæde for insekter, sommerfugle og vilde bier – at skabe mere natur. Ligesom at alle, der kører langs vejene også kan nyde farverne og blomster-rigdommen. Mange års hård slåning og i nogle tilfælde sprøjtning har forarmet biodiversiteten i mange kilometer grøftekanter voldsomt. Fremover vil der blive foretaget en skånsom slåning på strækningerne, så de vilde blomster når at sætte og smide frø til næste års blomsterrigdom.

Se mere på: www.dn.dk/kalundborg under ”arrangementer”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0