AnnonceLuk annonce




Vil du være brandmand – så er det nu

18-02-2021

Lige nu mangler Vestsjællands Brandvæsen fire brandmænd i Kalundborg. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Vestsjællands Brandvæsen opruster bemandingen og søger lige nu fire deltidsansatte brandmænd til stationen i Kalundborg.

For mange har det været en drengedrøm at blive brandmand, nu er chancen der. Vestsjællands Brandvæsen søger lige i øjeblikket fire deltidsbrandmænd til stationen i Kalundborg.

For at kunne komme på tale som brandmand er der nogle ting der skal være på plads. Alle kan søge, kvinder, mænd unge som gamle, men man skal være mindst 18 år. 

Du skal bo tæt på brandstationen, det vil sige max 5 minutters kørsel derfra, have kørekort til almindelig bil, godt helbred, ren straffeattest, gerne kunne møde i dagtimerne, kunne passe vagt hver anden uge og være villig til at gennemføre en del kursusaktivitet efter ansættelse. Jobbet kan til tider være fysisk og psykisk hårdt og man skal ikke lide af højdeskræk og klaustrofobi.  

Mængden af store virksomheder i Kalundborg stiger, der udvides, og det stiller større krav til brandvæsenet, som skal være mere end klar hvis uheldet er ude. Derfor skal der ansættes fire brandmænd mere.

”Vi skal være lidt mere robuste når vi rykker ud, derfor skal vi være to mand mere på hvert vagthold,” fortæller Per Hasselbalch, stationsleder på Kalundborg stationen under Vestsjællands Brandvæsen, og fortsætter,

”Når vi rykker i dag, rykker ud med et slukningstog, så kører vi med en indsatsleder, en sprøjte og en tankvogn eller en lift, fremover vil vi gerne kunne køre med en sprøjte, en tankvogn og en lift eller to tankvogne, uden at vi skal kalde ekstra mandskab ind.

Selv om alt i øjeblikket er hæmmet af corona, så håber Vestsjællands Brandvæsen, at de fire nye brandmænd kan ansættes inden sommerferien.

Vestsjællands Brandvæsen vil, når det er muligt grundet corona, invitere interesserede til en aften på stationen i Kalundborg, hvor der vil blive mulighed for at få en snak med brandmændene, og hvor ægtefæller og kærester også er velkomne.

”Det som er vigtigt er, at det lige så meget er den der hjemme som også skal være brandmand, det kan godt være vedkommende ikke skal ud og slukke ildebrand, men hvis ikke der er opbakning på hjemmefronten, så skal man glemme det,” siger Per Hasselbalch.

Interesserede kan søge via hjemmesiden blivbrandmand.nu eller man er velkommen til at sende en e-mail til Per Hasselbalch på phas@vsbv.dk


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 





0