AnnonceLuk annonce
Vil du også være med til at redde liv

10-11-2019

Ole Nielsen og Bjarne Jensen er to af førstehjælperne i Kalundborg under Danmark Redder Liv, her fanget foran paramedicinerens bil. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I postnummer 4400 har ’Danmark redder liv’ godkendt ca. 50 frivillige førstehjælpere. Disse borger har accepteret at kunne blive kaldt ud dag og nat hvis en borger har fået hjertestop. Onsdag d. 13. november fortæller en paramediciner hvad det er førstehjælperne kan møde når de bliver kaldt ud. Mødet er åbent for alle.

Danmark ligger helt i top, når det gælder om at få folk til at overleve efter hjertestop udenfor sygehus. Hvert år får ca. 3.500 personer hjertestop uden for sygehus. Antallet af overlevende er steget fra knap 150 personer i 2002 til over 500 i 2014. En af årsagerne til dette er, at antallet af tilfælde, hvor der ydes hjerte-lungeredning før ambulancens ankomst er steget.

Resultatet hænger sammen med danskernes vilje og evne til at give hjerte-lungeredning og bruge en hjertestarter.

I hele Kalundborg Kommune er der 89 borgere som er godkendt som førstehjælpere af ’Danmark Redder Liv’, de ca. 50 befinder sig i postnummer 4400, og er samlet i en såkaldt klynge, og Klynge 4400 afholder et arrangement onsdag d. 13. november kl. 19 på Aktivitetscenteret, Esbern Snares vej i Kalundborg, hvor ledende paramediciner Kasper Thrane, Region Sjælland, kommer og holder foredrag. Dette møde vil være åben for alle – også Dig!

”Formålet med ’Klynge 4400’ er at samle de førstehjælpere der er godkendte til at blive kaldt ud i tilfælde af et hjertestop. Vi taler om oplevelser og deler erfaringer og på den lange bane er det hensigten at vi vil have besøg af én af de professionelle aktører, som Paramediciner, Ambulancereddere, Læger fra akutmodtagelse, en psykolog, der kan forberede os lidt på de ubehagelige situationer vi kan komme ud for og hvad vi skal gøre. Derudover så er det formålet at alle der er godkendte førstehjælpere har haft mulighed for at træffes, inde de mødes ved et hjertestop,” fortæller Bjarne Jensen, der er koordinator for Klynge 4400.

Mødet onsdag d. 13. november er åben for alle, er helt gratis og der kræves ikke tilmeldning.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0