Vigtigt at få indendørssporten med

DIF håber, at indendørsidrætten følger med den 6. april. Arkivfoto fra Kalundborg Svømmehal, hvor bl.a. Kalundborg Svømmeklub holder til: Jens Nielsen.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Fra på mandag løftes forsamlingsforbuddet for udendørs idræt fra 25 til 50 personer. DIF håber, at det er en forsmag på en større åbning, der inkluderer indendørsidrætten fra 6. april.

Da partilederne kom ud af forhandlingslokalet torsdag aften, var det med nyheden om, at der allerede på mandag den 22. marts sker en yderligere åbning af samfundet. Åbningen betyder, at forsamlingsforbuddet for udendørs idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter løftes fra 25 til 50 personer.

”Det var selvfølgelig en glædelig overraskelse, at der allerede fra på mandag er mulighed for yderligere åbninger. Det er positivt for flere af vores udendørs idrætter, som dermed i højere grad kan dyrkes som normalt, når det er tilladt med 50 deltagere, og det vil vi gerne kvittere for overfor politikerne,” siger Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF.

Udendørsidrætten skal åbnes

Han lægger dog heller ikke skjul på, at DIF håber på, at mandagens åbning – som flere af politikerne har kommenteret – blot er en forsmag på en større åbning pr. 6. april.

”Det er afgørende, at vi får alle børn og unge tilbage til en hverdag med skole og fritidsaktiviteter, og derfor har vi heller ikke lagt skjul på, at vores højeste prioritet har været at få indendørsidrætten med i næste genåbningsfase,” siger Morten Mølholm Hansen, og fortsætter: ”Vi har oplevet mange udfordringer under corona-krisen, men den lange nedlukning af indendørsidrætten er nok den mest kritiske. Hvis indendørsidrætten ikke genåbner efter påske, risikerer vi, at sæsonen er slut. Det vil have alvorlige konsekvenser. Hvis børn og unge først er tilbage til sæsonstarten efter sommerferien, så frygter vi, at det bliver svært at genaktivere dem, og idræt er et af de mest gavnlige værktøjer for trivslen.”

Del