AnnonceLuk annonce
Video: Fem ´grimme ællinger´

04-06-2019

Tekst og video: Jens Nielsen

Fem søde svaneunger, eller ’grimme ællinger’ svømmer for tiden rundt i søen ved Novo Fritidscenter.

Familien Svane, som holder til i søen ved Novos Fritidscenter på Hovvejen, er blevet udvidet med fem søde svaneunger, ja faktisk var der seks fra starten, men den ene er desværre gået til.

Selv om der er masser af støj fra store lastbiler og mange personbiler på Hovvejen, ser det ikke ud til at forstyrre den lille familie. Stille og roligt svømmer de rundt og passer sig selv, og til stor glæde for de mange, der bruger sti-systemet rundt om søen.

H.C. Andersens grimme ælling, der ender med at blive en smuk svane, bliver ved at være "grim" meget længere, end mindre fugle, og den flyver også senere. Småfugle er på vingerne efter godt 14 dage. Med svaneungerne går der næsten tre måneder, fordi det er en meget større fugl, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Det varer også længe før, den holder op med at være grim i H.C. Andersensk forstand. Den smukke hvide farve får den først året efter, den er kommet ud af ægget. Men så kan den til gengæld forvente et noget længere liv end småfuglene. En knopsvane kan blive over 40 år, men generelt er middellevetiden 18 år.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

11961