AnnonceLuk annonce
Video: Det sner

09-07-2018

Det "sner" med tidselfrø i Årby.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Kurt Petersen, der bor på Årbyvej er godt træt af, at det ”sner” i hans have om sommeren.

Kurt Petersen bor på Årbyvej i Årby, og han er pænt træt af, at det ”sner” i hans have om sommeren. Han har nemlig en økologisk mark som nabo. Marken er ejet af Kalundborg Kommune og forpagtet ud, men forpagteren er forduftet, og nu gror tidslerne meter højt på den 10 hektar store mark, og frø fra tidsler flyver gennem luften, som var det snevejr. Frøene sætter sig i alt, planter, hæk, blomster og korn, og det er flere beboere på Årbyvej meget trætte af.

”Det er jo kommunens politik, at al jord, som de forpagter ud, skal være økologisk, og så gør man jo ikke noget ved tidslerne. Sidste år gjorde man ingenting, og i år heller ingenting, men det er blevet meget værre. Tidselfrøene flyver alle vegne hen, og det bliver et problem med de økologiske marker, der er rundt omkring, der ikke bliver passet," siger Kurt Petersen, og fortsætter:

"Vi er alle herude meget trætte af det, men det bliver et problem for mange flere på sigt, da frøene spreder sig med vinden, og marken hos os er jo ikke den eneste økologiske mark med tidsler."

Kurt Petersen har derfor henvendt sig til Kalundborg Kommune flere gange, dog uden resultat.

”De har ikke tid, og når man skriver en mail til dem, for man blot et svar, at de ser på sagen, men intet sker. Der er ingen, der tager skeen i den anden hånd og kører ud og kigger på problemet,” siger han. 

Men TV-Kalundborg talte i dag med Charlotte Sondh, der er teamleder i Natur & Miljø ved Kalundborg Kommune, og hun kunne fortælle, at der var sket en fejl, og at tingene nu er sat i gang.

”Kommunen overvejer, om jorden skal sælges eller ikke, derfor er det ikke forpagtet ud igen. Dog har vi hentet tilbud og bestilt, at arealet skulle ordnes, men noget må være gået galt i processen. Jeg har dog netop genbestilt, at arealet skal slåes. Jeg tør ikke sige præcis, hvornår det sker, men nu er det i hvert fald sat i gang,” fortæller Charlotte Sondh. Klik her for at se billederFacebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 
Kalender
11242