AnnonceLuk annonce
Video: Tudende hyldest til søfolk fra skibe og færger

01-05-2020

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Klokken 12 i dag kunne man høre hornene tude fra skibe i havnene rundt omkring i hele landet, og også i Kalundborg. Signalgivningen er en koordineret hyldest i hele verden til søfolk, som holder skibsfarten i gang under coronakrisen.

Blandt dem der trak i hornet i Kalundborg Havn, var Samsø Linjens færge Samsø, der står for driften af ruten Kalundborg-Ballen.

Markeringen af søfolkenes indsats sker på initiativ af den internationale skibsfartsorganisation, ICS, og ’Sound Your Horn’ bliver støttet af organisationer verden over.

Krisen har forlænget tiden til søs

Også landets uddannelses- og forskningsminister deltog i hyldesten til søens folk.

”Mange af vores søfolk tager lige nu en ekstra lang tjans til søs på grund af coronakrisen. Det bidrager blandt andet til at holde supermarkedernes hylder fyldte. De fortjener anerkendelse, og jeg er glad for at være med til denne højlydte hyldest til vores sømænd verden over,” siger uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S) i en meddelelse fra Danske Rederier.

Hun deltog selv i arrangementet ombord på slæbebåden Svitzer Hermod ved Esplanaden i København.

Danske Rederier oplyser, at når søfarende er på havet, er de væk i mange uger ad gangen. Til gengæld kan de holde fri i længere perioder, når de er hjemme.

Men i de seneste uger og måneder har coronakrisen gjort perioderne på havet ekstra lange. Mange besætningsmedlemmer har været på havet i dobbeltperioder for at undgå smittefaren ved t skifte for meget rundt i besætningerne, og fordi besætningsskift ikke har været praktisk muligt med mange rejserestriktioner.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0