AnnonceLuk annonce
Video: Til tops på rekordtid

05-09-2020

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Sara Hansen fra Kalundborg er på rekordtid nået rigtigt langt som springrytter på sin pony Basse, men egentligt burde det slet ikke kunne lade sig gøre.

Når 16-årige Sara Hansen ikke passer sin skole på Kalundborg Gymnasium, så går stort set resten af hendes tid med ponyen Basse, som blev købt for konfirmationspengene.

”Jeg gik for år tilbage på en rideskole til noget hyggerydning, men det blev for kedeligt, så derfor søgte jeg efter en halvpart i en hest, og så fandt jeg Basse på Gul og Gratis, og han stod i Kalundborg, så det passede perfekt, men han kunne nærmest intet og havde aldrig prøvet at springe,” fortæller Sara Hansen, som nu helt har overtaget Basse og på godt fire år er nået op som B-rytter, der giver adgang til de store landsstævner.

For at nå til tops som springrytter har rytterne typisk reddet i rigtigt mange år og har en dyr springhest, så derfor burde Sara og Basse slet ikke være med i toppen, dels fordi Sara kun har sprunget i fire år, og Basse er af racen Haflinger, som på ingen måde er en springhest, men med stædighed, træning og talent er ekvipagen altså nået langt.

Sara Hansen og Basse træner fem gange om ugen på Nordvestsjællands Rideskole mellem Svebølle og Tissø, hvor træner Lars Vallø Misser er træner for Sara, og han er imponeret.

”På den korte tid hun har reddet, er hun kommet rigtigt langt, hun har et stort talent og rider allerede sammen med de allerbedste,” fortæller Lars Vallø Misser, og fortsætter,

”Hun startede med at ride dressur, men blev ved med at plage mig om, at få lov til at springe, hvor jeg sagde nej, indtil en dag hvor jeg forbarmede mig over hende og gav hende lov, og så kunne jeg bare se, at det skulle vi arbejde videre på.”

Sara Hansen har allerede opnået en 2. plads som B-rytter i et landsstævne, og vandt det danske mesterskab for Haflinger sidste år, og regner med at skulle med til EM næste år for Haflinger.

Det er desværre Sara Hansens sidste år som pony rytter på grund af alderen, men der er allerede købt en rigtig springhest som står klar i stalden.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0